Eesti saade.
Venemaa saade

"Ma olen väga üllatunud, sest tegemist on otsast lõpuni minu ideedega- tegelaste arendus nii idee kui visuaali tasandil. Ma ei ole oma autoriõigusi kellegile mitte ühegi lepinguga loovutanud," paljastab tuntud kostüümikunstnik. "Värvilahendused on üks ühele minu teoste pealt võetud. Samuti Jonnipunni vorm, tema rohelised silmad, tähekesed krael ja kogu maski ilme on eksimatult sama. Lõvi on nimetatud pantriks kuid maske vaadeldes pole kahtlustki, et eeskujuks on olnud just minu roosa patsidega lõvi."

"Minu jaoks on üllatav, et lätlased ostavad neid kostüüme, kuid venemaa kellel on miljonites vaatajaid ja tõenäoliselt ka võimsamad eelarved, teeb koopiaid. Kahju, sest ma tahaksin neile järgmise hooaja kostüümid ise teha! Siis nad saaksid vähemalt originaalse kraami," arvab Liisi

Ta tunnistab, et tema silmale olid need koopiad veidi kohmakad maskotid - lõvi näo ja keha proportsioonid võiksid kindlasti paremad olla. "Koopia jääb ikkagi koopiaks. Kas keegi edastaks minu kontaktid palun Venemaa produktsioonile," uurib ta.

See on rahvusvaheline formaat ja seega võivad teised maad oma saates ka juba tehtud kostüümidest šnitti võtta. „Formaatidega käivad kaasas võimalused teistes riikides varem tehtut kasutada – Vene versioon kopeeris palju ka näiteks USA originaalkostüüme. Eesti versioonis ühtegi teise maa koopiat me kasutada ei tahtnud, sest Liisi Eesmaa plahvatuslikud mõtted väärisid kõik teostamist. Muidugi on see uhke värk, et nii suurel telemaal ja võimsas produktsioonis peetakse Eestis loodud kostüüme kopeerimise vääriliseks,” kommenteerib „Maskis laulja” peaprodutsent Kaupo Karelson.

Venemaa saate Lõvi

Venemaa Roosa Pantri esituses on isegi meie Lõvi Lady Gaga laulu lavastust veidi jäljendatud. Aga seda, et Liisi tehtud „Maskis laulja“ kostüüme on väljaspool Eestit hinnatud, teadsid maskisaate tegijad varemgi Eesti saadete senise kahe hooaja kostüüme on kasutanud ka Läti, kus seal aastal on loodud ka mõned lisategelased.