Sabine, kes teenis oma meisterliku sõidustiiliga Saksamaa rallirajal Nürburgring palju toetajaid ja fänne, võitles pikalt selle raske haigusega, vahendas Sky News.

Ralliraja esindaja tegi ka sellekohase avalduse: "Nürburgring on kaotanud oma kõige kuulsama naisrallisõitja. Sabine Schmitz suri liiga vara sellesse raskesse haigusesse. Jääme teda igatsema ning nime hüüdma. Puhka rahus."

Pärast naise surma uudist hakkasid mitmed tema sõbrad ja endise kolleegid tema lähedastele saatma kaastundeavaldusi. Nende seas oli ka koos BBC One saates "Top Gear" kaasa löönud Jeremy Clarkson. "Kohutavad uudised Sabine Schmitzi kohta. Niivõrd päikeseline ja nalja täis inimene," kirjutas ta.

"Top Geari" praegune üks saatejuht Paddy McGuinness kiitis naise õpetusoskuseid. "Ta jagas mulle juhtnööre, kuidas Ferrariga kiiresti sõita, ning sai mu vinge sõidu ajal kätte," kirjutas Paddy.

Selliseid teateid olid sadadelt ja sadadelt inimestelt, kas nendelt, kes Sabine't isiklikult ei tundnud.

Ralliäss avaldas hiljuti, et on alates 2017. aastast võidelnud vähiga. Möödunud aasta juunis pidi ta võistlema Porschega riiklikus rallisarjas. Kuigi ta oli rallile üles antud, siis ta ei võistlenud.

Hiljem tehtud avalduses ütleski Sabine, et on pikalt võidelnud agressiivse vähiga, mis vahepeal näitas taandumise märke, kuid lõi siis uuesti tugevalt välja. Selle tõttu kannatas tema tervis nii palju, et võistlemine oli võimatu.

Sabine suri 16. märtsil 51-aastasena.