Just viimane aspekt aga on ärritanud neid, kes kuningapere juures töötavad ja kuningannaga kokku puutuvad.

Mida siis Harry ja Meghan ikkagi rääkisid? Nende sõnum oli, et kuningannat ja monarhiat kui sellist tuleb eristada. Oma vanaemale Harryl etteheiteid polnud, küll aga teda ümbritsevale süsteemile.

Harry kirjeldas, kuidas ta soovis kuningannaga kohtuda enne avalikkusele teatamist, et kavatseb koos oma abikaasaga taanduda senisest rollist kuningakojas. Plaan oli paigas, nad pidid teed jooma. Vahetult enne kohtumist tuli aga teade, et kuningannal on nii palju tööd, et tal pole kohtumiseks aega.

Harry vihjas, et nõuandjad annavad vanaemale halba nõu ja langetavad tema eest otsuseid. "Kas kuninganna ei tee seda, mida kuninganna tahab teha?" küsis Oprah. "Ei. Kui sa oled firma juht, siis on su ümber inimesed, kes sind nõustavad."

Need nõuandjad on nüüd muidugi pahased ja jagasid oma kriitikat Daily Maili veergudel. Üks allikas rõhutas, et Tema Majesteet teeb, mida ise tahab. "Kuninganna pole mingi käpiknukk. Ta on monarhia juht! Tema ongi institutsioon. Seda ei juhi mingi salajane organisatsioon, nagu Sussexid vihjasid."

Mis puutub kuninganna seisukohta, siis üks allikas märkis The Sunile, et intervjuu ei ajanud teda vihaseks, küll aga on ta kurb. "Perekond on alati Harry pärast muretsenud ja kuninganna on tema suhtes eriti kaitsev. Kui Meghan alguses pildile tuli, siis perekond rõõmustas paistis, et Harry on õnnelik."

Pärast paljastavat intervjuud on muidugi õhus küsimärk, kas ja kuidas üldse lõhutud peresuhteid lapitakse.