"Me jäime kodust ilma, sest ostsime korteri, mis oli kaasomandis, ja viimasel hetkel, kui meie olime juba pea kaks kuud oma uut kodu ehitanud, otsustas üks naaber kasutada eelisostuõigust ja meilt kodu ära võtta. Kuigi eelnevalt oli ta oma allkirjaga kinnitanud ja meile ka selge sõnaga öelnud, et ta ei soovi meie korterit ja ei kasuta eelisostuõigust," tunnistas ta pettunult.

Heelia rääkis Facebookis pikemalt, mis siis täpsemalt juhtus. Korteri ostis Heelia sõnul ära allkirjaga eelisostuõigusest loobunud naise tütar, kes soovis alguses ema korterit renoveerima hakata ja saada ühiskasutuses olevast pinnast 60 sentimeetrit, et vannituba suurendada. Kuna Heelia ja teine naaber ei olnud sellega nõus, käis naabrinaise tütar Maarja Mõtus välja 32 000 eurot ning tõstis sellega Heelia, tema elukaaslase ja tollal kolmekuuse lapse tänavale. Ja seda vaid nädal enne eelisostuõiguse kasutamise perioodi täissaamist.

Õhtulehele kommenteeris Maarja Mõtus korteriostu järgmiselt:

"Kaasomanik vajas aega, et pidada nõu oma abikaasaga ja lastega ning analüüsida oma perekonna rahalist seisu. Alati tasub kinnisvaratehingute puhul lasta notaril selgitada kõiki olulisi asjaolusid põhjalikult ja mitte allkirjastada lepinguid, mille kõikidest nüanssidest ei ole selget ülevaadet," lausub Mõtus.

Maarja sõnul puudub tema ema korteris praegu pesemisvõimalus täielikult – ei ole dušši, vannist rääkimata, on vaid kraanikauss köögis. „Leviv jutt, et soovisime vannituba laiendada, on valeväide,“ kinnitab Maarja. „Sõltumata sellest, kas tegemist on kellegi alalise elukohaga, on igal inimesel soov, et tal oleks võimalik ennast oma kodus pesta.“

Heelia põhjendab Instagramis enda olukorda järgmiselt:

"Maarja Mõtuse korteris ei ole vannituba, just nagu ka meie korteris ei ole vannituba. Kui meie hakkasime enda korterit renoveerima, soovis seda teha ka tema," kirjutab Heelia.

"Millegipärast otsustas ta aga, et tema korterisse ei mahu ilma 60 lisasentimeetrita vannituba ära. Meie siis uurisimegi vastu, et kui allkorruse naaber, kellel on veel väiksem korter kui Mõtustel, sai enda korterisse edukalt vannitoa rajada, siis miks Maarja ei saa? Sellele saime vastuseks vaid, et ta soovib suuremat vannituba. Väita nüüd meedias, et meie oleme kuidagi takistanud seda, et tema saaks endale pesemisvõimalused, on vale," kirjutab Heelia Sillamaa Instagrami story's.

Heelia saatis enda jutu tõestuseks ka kinnisvarakuulutuse korterist, mis asub täpselt Mõtuste korteri all. Tema sõnul on Mõtuste korteriga võrreldes tegu väiksema elamisega ning vajadusel saaks sinna kindlasti mahutada ka vannitoa. Vaata lähemalt SIIT!