Ei ole üllatus, et teleekraanil ning sotsiaalmeedias toimuv võib mõjutada ühiskonnas toimuvat laiemalt. Selle üks ehedaid näiteid on, et üks matemaatikaõpetaja otsustas protsentülesande lahendamisel kasutada Seidi ja Adaga juhtunut.

"Harjutage! Ada ja Seidi võimalused juhtida TV3 saadet "Duubel" on pärast skandaali Adal 20%, Seidil aga 15%." Küsimusele järgnesid mõned vastusevariandid, mis õpilased pidid siis välja arvutama.

Ülesannet teistega jaganud kasutaja leiab, et tegu on tõepoolest aktuaalse teemaga. "Hakkad eksami jaoks õppima ja õpetaja on stuudiumisse saatnud materjali. Väga aktuaalne, peaks mainima," kirjutati postituse juurde, kuhu olid lisatud ka asjaosalised ise.

Seidi jagas hiljem postitust ka enda Instagramis.

Foto: Instagram

TV3 kuulutas aasta alguses välja, et saadet "Duubel" ootavad ees mõned muudatused, kus tavasaatejuhtide asemel võtavad "Õhtuses vahetuses" kohad sisse avaliku elu tegelased. Ühe paari pidid moodustama "Rannamaja" osalised Seidi ja Ada. Aga kuna neiud olid osalenud Andrei Zevakini juures Eesti Laulu finaali järel toimunud peol, mille Eesti Ekspress ristis koroonaorgiaks, siis lasi telekanal nad selle koha pealt lahti.

Nende asemel võtsid saatejuhtimise üle Marta Laan ja Nele-Liis Vaiksoo, kes kogusid palju fänne ja toetajad. Viimase saate eel aga kuulutati üllatuslikult välja, et Seidi ja Ada siiski osalevad "Duubli" saates. Aga nii Seidil kui Adal polnud õrna aimugi, millest TV3 räägib, sest nemad ei olnud saates osalemiseks kutset saanud.

Ja mis siis sai? "Duubli" saates võttis Seidi rolli sisse parukaga Marta Laan ning Adat etendas Liisa Pulk.

Ada ja Seidi mõlemad vaatasid seda saadet ning nende jaoks oli alatu, et seal heideti nalja Seidi kadunud isa ja neiu nahahaiguse üle. "Kui su nahahaigus ja surnud isa teevad teistele nalja. Aitäh TV3 "Duubel" ja Marta Laan," kirjutas Seidi sarkastiliselt Instagrami.

Lühikeses videos oli kajastatud, kuidas Marta Laan räägib beibeliku häälega, mängides Seidi Voogret, ja vihjab, et tema psoriaas oleks justkui isalt päritud.

Kohe pärast saadet langes TV3 ja saate "Duubel" tegijad koos saatejuhtidega suure kriitikalaviini alla. Telekanalile heideti ette nõmedaid nalju ning kogu sketš oli väga piinlik.

TV3 loovjuht Urmas Eero Liiv tegi hiljem Facebooki avalduse, kus pigem õigustas seda sketši, kui nägi, et oli midagi valesti teinud. Aga kuna "Duubli" sotsiaalmeedias kritiseeriti tugevalt saate tegijaid, siis järgmisel päeval vabandas TV3 Eesti Grupi tegevjuht Signe Suur avalikult kõikide asjaosaliste ees.