Teostus sai alguse COVID-19 pandeemia ajal alustatud ZOOM kokkusaamistest, mille raames hobimuusikutest sõprusringkond tuntud laulu ka aeg ajalt laulda katsetas.

"Mingil hetkel olime juba niipalju seda oma lõbuks läbi veebikeskkonna laulnud, et tuli idee see ka salvestada ja jäädvustada mälestus sellest täiesti teistmoodi ajast meie elus," räägib Toomas Uibo algatusest.

"Meil on hetkel niipalju masendust ning teadmatust tuleviku osas ning see laul aitas vähemalt minul ja minu lähedastel end kuidagi motiveerituna hoida. Siit ka idee seda jagada laiemalt, sest kui kasvõi üks inimene tänu sellele naeratab, oleme juba oma eesmärgi saavutanud," lisas Uibo.

Laulu “Wellerman” suure populaarsuse taga on Šotimaa postiljon Nathan Evans, kes postitas enda versiooni laulust TikTok sotsiaalmeedia platvormile möödunud aastal ning mis kogunud tänaseks miljoneid vaatamisi.

Eestikeelsed laulusõnad on valminud kollektiivse loomingu tulemusena ja autorid ise ütlevad, et refrääni sõnadest saavad aru vaid need inimesed, kes ka teise vaktsiinisüsti kätte saanud. "Viimane on loomulikult läbi huumori öeldud," muigab Uibo. "Hoiame positiivset meelt ning elame selle aja üle!"