"Sain viimaks 5G," kirjutas Reynolds postituse juurde Instagramis, viidates sellega ühele paljudes vandenõuteooriatest, et mobiilitornid tekitavad koroonaviirust.

Ajakiri Elle kogus kokku kõige naljakamad ja tobedamad koroonaviiruse kohta käivad vandenõud. Seal on kõike alates selgeltnägijate ennustuste kui Netflixi turundusplaanide kohta.

1. COVID-19 vaktsiin sisaldab mikrokiipi

Juutuuber David Icke säutsus 1. aprillil 2020, et ta ei ole küll vaktsiinide vastane, kuid ei lase end vaktsineerida, sest ei taha, et talle kiip sisse pannakse.

2. COVID-19 tehti laboris

Möödunud aasta aprillis tehti ameeriklaste seas küsitlus, kus uuriti, kuidas koroonaviirus tekkis. Kolmandik kaheksa tuhandest vastajast arvas, et see tehti laboris. Õnneks leidis43%, et viirus tekkis loomulikul teel looduses.

3. Viina saab käte desinfitseerimiseks kasutada

Kuigi ametnikud soovitavad käte puhastamiseks kasutada desinfitseerimisvahendeid, millel on alkoholisisaldus vähemalt 60%, siis tavalisest viinast siin ei aita. Kuid kahjuks arvavad seda 32% küsitluses osalenud brittidest.

4. Kui suudad hinge kümme sekundit kinni hoida, siis sul pole koroonaviirust

Liba ahelkiri briti terviseametilt väitis, et kui inimene suudab kümme sekundit ilma ebamugavusteta hinge kinni hoida, siis tal pole COVID-it. See aga loomulikult ei vasta tõele.

5. Küüslaugu söömine hoiab viiruse eemale

Klassikaliselt vampiire ja armukesi eemale hoidev küüslauk sama efekti koroonaviiruse juures ei oma. Üks hiinlanna soovis seda siiski proovida ning sõi ära 1,5 kilo küüslauku. Selle tagajärjel aga läks tema kõri paiste ja ta tuli haiglasse viia. Küüslaugu imetabastesse võimetesse usub ka 4% britte.

6. DisneyPlus vabastas viiruse enda voogedastusplatvormi avamise ajaks

Vandenõulased internetiavarustes leidsid, et see ei saa olla sugugi kokkusattumus, et globaalse pandeemia ajal avaldasid nemad enda voogedastusplatvormi.

7. Viirus tuli kosmosest

Buckinghami astrobioloogiakeskuse professori Chandra Wickramasinghe sõnul jõudis viirus maale meteoori tõttu, mis eelmine aasta Hiinas maandus. Siiamaani aga ei ole ühtegi märget selle kohta, et ükski meteoriit oleks tol ajal Hiinas alla kukkunud.

8. COVID-19 on põhjustatud 5G poolt ja see ründab meie ajusid

Kui arvasid, et probleemid sinu mobiiliga on müütilise 5G saabumisega läinud, siis nii pole. Samamoodi nagu DisneyPlus puhul pidasid mitmed ajuhiiglased 5G samaaegset tulemist koroonaviirusega rohkemaks kui kokkusattumus.

Seda teooriat uskusid ka mitmed tuntud inimesed. 4,2 miljoni jälgijaga laulja Keri Hilson tegi Instagrami sellekohase postituse, kuid see kästi tal kiiresti eemaldada.

9. Selgeltnägija ennustas viirust ette 2008. aastal

Kim Kardashian jagas Twitteris väljavõtet selgeltnägija Sylvia Browni raamatust, kes kirjutas: "2020. aastal saabub kopsupõletiku laadne haigus, mis levib üle kogu maailma, see levib kopsudesse ning tavaline ravi sellele ei mõju. Rohkem üllatavam on see, et haigus kaob kiiremini kui see tuli, naaseb kümme aastat hiljem ja kaob siis täielikult."

10. Kokaiin ja lehma uriini joomine aitavad viiruse vastu

Selleks ei pea olema arst, et mõista, et see ei vasta tõele.