Iga-aastane lauluvõistlus toimub tänavu mais Rotterdamis, kus see pidi ka eelmine aasta toimuma, kuid jäi viiruse tõttu ära. Uue plaani kohaselt võib saal olla pooleldi täis ja veel enne halli sisenemist peavad nad andma negatiivse koroonaproovi, vahendas BBC.

Eurovisioni korraldajad võtsid otsuse väga rõõmsameelselt vastu ning loevad seda nüüd ametlikult saadaolevaks.

Nad lubasid järgnevate nädalate jooksul jagada täiendavat informatsiooni ning täpsustada, kuidas see kõik hakkab välja nägema.

Korraldajad lisasid, et kõigi asjaosaliste tervis on nende esimene prioriteet ning kõik artistid ja osalejad peavad järgima karmi korda.

Teadaanne tuleb mõni aeg pärast seda, kui 1500-st inimesest koosnev publik osales Amsterdami lähedal muusikafestivalil ning viis tuhat inimest said pühapäeval kaasa elada Hollandi jalgpallikoondise MM valikmängule.

Alles eelmisel nädalal teatas peaminister Mark Rutte, et koroonaviiruse leviku vähendamiseks seatuid piiranguid pikendati kolme nädala võrra. Nende hulgas ka kohustus võimalusel kodus püsida.

Viimased korralduslikud teadaanded tehakse kuu lõpus. Alati on oht, et uue laine tekkimisel või numbrite liigsel suurenemisel lubatakse Ahoy halli vaid kõige hädavajalikumad isikud.