"Mina ei võtnud kaua hoogu, et Itale helistada," räägib teleprodutsent Toomas Kirss, keda seob Itaga mitmekümneaastane töö- ja sõprussuhe. "Kuskilt ma tema numbri sain ja helistada julgesin. Olin noore režissöörina ETVs Gunnar Kilgase assistent olnud ja tahtsin lavastada üht norra novelli, kus mees võtab viina ja räägib kassiga ja kaadritaguseks hääleks soovisin Ita Everit."

Kirsi häbematus pakkuda Eesti NSV teenelisele kunstnikule kassihääle rolli oli mõistagi ennekuulmatu, ent bravuurikas Ita oli uudishimulik. Pärast telefonikõnet võttis Ita ühendust Kirsi ülemuse Anne Tuulinguga, et teada saada, kes see roheline nolk on.

"Ita tuli siiski võttele kohale, ja sellest ajast peale klapib meil omavahel hästi!" rõhutab Kirss.

Toomas Kirss on ka üks neist, keda Ita perekond hoiab lähedaste ringis ja Ita elukäiguga kursis. "Olen isegi mõelnud, et kui oleksin omal ajal Itale lähenenud Gunnar Kilgase kaudu, keda pean oma mõjutajaks, õpetajaks ja eeskujuks – kas minu side Itaga selliseks üldse kujunenud olekski?" arutleb Toomas. Ta pakkus Ita Everile peaosa Eesti esimeses teleseriaalis "Salmonid" ning veerand sajandit hiljem tegi sellest mängufilmi "Salmonid. 25 aastat hiljem" – ja seda ennekõike Ita Everi pärast, et tähistada sellega tema sünnipäeva. Võtete ajal oli Ita 88aastane. Tekst peas ja silm säramas.