"Olin küll teadlik, et talgutele oodatakse inimesi vanuses 60+ eluaastat, aga samas kuulsin, et mitte ainult … ja ega need polnud suvalised kuulujutud, vaid info sõpradelt/eakaaslastelt, kes kenasti end vaktsineeritud said. Kas oli põhjuseks viga e-registris, või "hooletute" meditsiinitöötajate liiga pehme südametunnistus – aga fakt jäi faktiks – vaktsineeritud. Soovitus oli – mine proovi – vaktsineerimiskeskused tühjad, segadust palju, talgud läbi kukkumas," selgitab Margna, miks ta üldse kohale läks.

Telenägu lisab, et üldiselt pole tal vaktsineerimisega kiiret, aga ta pooldab seda ja seetõttu andis kuu aega tagasi vaktsineerimissoovist teada ka oma perearstile.

1972. aastal sündinud Margna kirjeldab, et tema sünniaastat nähes ütlesid Sõle Spordikeskusesse palgatud MUPO töötajad, et arvatavasti ta ikkagi süsti ei saa.

"Samas lubati mind ikkagi edasi, et ehk on tund enne uste sulgemist minister Kiik mingi suuremeelse erandi teinud. Spordisaali uksel oli veel inimesi. Seekord siis arvatavasti Confido töötajad, kes sama nalja peale arvasid, et ma vist pigem 27. Aga talgute reglemendi järgi nad mind siiski edasi ei saanud lubada."

"Veel kord tuli appi vapper MUPO töötaja, kes läks lausa saali ja küsis ‘kõige kõrgemalt’, et kas tehakse ehk mingeid talgute ‘halastuslaske’. Seisin siis nagu vaene patune seal spordisaali uksel, müts pihus ja kehv tunne hinges. Nagu tahaks mõne toreda vanainimese eest elupäästva eliksiiri ära napsata. "Pole ette nähtud" oli ootuspärane vastus," lisas Margna.

Jaga
Kommentaarid