Möödunud reedel kirjutas Eesti Päevaleht, kuidas arstid kohtavad üha enam patsiente, kes usaldavad ekspertide asemel blogija Merilin Taimre ehk Palja Porgandi nõu, olgugi et tal pole meditsiiniharidust ja tema jagatav terviseinfo on tihti väär. Terviseamet ütles loos, et nende käed jäävad säärase valeinfoga võitlemisel lühikeseks, sest järelevalve alustamiseks peab olema konkreetne ja tõendatud oht kellegi tervisele. Blogijal on sisuliselt sõnavabadus öelda, mida ta soovib, ja seda rõhutas ta ka ise, öeldes, et jagab oma arvamust ega anna kellelegi tervisesoovitusi.

Kaks loobujat

Peale ühe hiljuti koostöö lõpetanud ettevõtte, kes ei soovinud teemat avalikult kommenteerida, teatas koostöö lõpetamisest rõivamark Lindex. Firma on märgitud paljudes Taimre Instagrami postitustes, kus ta Lindexi riideid kannab – viimati kolm nädalat tagasi. "Kuigi meil on ühiseid väärtusi nagu kehapositiivsus, inimeste erinevuse väärtustamine ja naiste enesekindluse kasvatamine, mille alusel sai kunagi koostööd alustatud, siis ei soovi Lindex võtta seisukohti teemadel, milles me ise asjatundjad ei ole," sõnas ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Vaher. "Lindex ei ole moeettevõttena kompetentne otseselt või kaudselt jagama inimese tervist puudutavaid nõuandeid ning selles teemas usaldame arste ja eksperte."

Palja Porgandi pikaajaline koostööpartner on ka spordiklubikett MyFitness. „Merilin käib meie juures trennis ning kajastab seda aeg-ajalt oma sotsiaalmeediakanalites. Samasugust koostööd teeme veel nii mõnegi teise erineva taustaga blogijaga,” kirjeldas MyFitness Grupi turundusjuht Marika Mäsak. Ta selgitas, et ettevõte teeb koostööd suunamudijatega, kes suhestuvad enim selle sihtrühmaga, keda MyFitness soovib vajalike sõnumite edastamiseks kõnetada.