Pharrell Williams käis sel nädalal Donovan Lynchi matustel. 25-aastane Lynch lasti 26. märtsil Virginias politsei poolt maha, kui piirkonnas oli varasemalt toimunud kolm tulistamist, vahendas BBC.

Virginia Beach politseijaoskonna esindaja ütles, et Lynch kandis endaga relva, enne kui ta maha lasti. Relv konfiskeeriti pärast intsidenti.

Kohe pärast surmaga lõppenud intsidenti hakati tulistamise asjaolusid uurima. Olukorda uurib eraldi ka prokuratuur ning jaoskonna sisejuurdlusosakond.

Aga Pharrell Williamsi sõnul on linna ja osariigi tasemel liialt palju vastamata küsimusi ja ta nõuab, et käivitataks ka föderaalne juurdlus. 29-aastane Deshayla Harris tapeti Donovaniga sama tulistamise käigus. Domovani matused toimusid samal päeval kui Pharrelli 48. sünnipäev.

"See on sümboolne ja kindlasti esimene, sest ma pidin rääkima enda nõbu matustel ning emotsioonide tõttu oli raske rääkida," avaldas Pharrell sotsiaalmeedias koos Donovani matuste ajakavaga.

Kommentaariumis avaldasid Pharrelli nõu surma puhul kaastunnet ka Justin Timberlake, Timbaland ja Pusha T.

Donovani tapnud politsei on pandud sundpuhkusele. Politseülem Paul Neudigate ütles eelmisel kuul: "Nii Lynchi pere kui intsidendis osalenud politsei väärivad mõlemad laiahaardelist uurimist, et intsidendi asjaolud välja selgitada."

Pharrell on varem nõudnud võimudelt läbipaistvust, ausust ning õiglust.