Rekordiüritusega kaasnev ranna puhastusaktsioon võib viia selleni, et 17. aprill nimetatakse Miami Beachil edaspidi merineitsipäevaks. Rekordiüritus pidi alguses toimuma Bahamal, aga koroonaepideemiast tingitud piirangute tõttu oli Guinnessi rekordite esindajal sinna raske minna ja seega toodi see Miami Beachile.

Viimased üheksa aastat Floridas elanud Merle sõnas, et Miami Beach on praegu tuntud kui kevadvaheaja pidutsejate meelispaik ja seda tahetakse muuta. Just praegusel ajal linna külastavad noored ja tudengid jätavad endast maha suure prahihunniku ja kaose, mille koristamise eest peavad muretsema kohalikud.

Kui siia lisada veel ookeanis olev suur plastikukogus, siis on Merle Liivandil ja paljudel teistel temaga maailmavaateliselt sarnased inimesed hakanud keskkonna pärast suurt muret tundma.

Selle tõttu soovib Merle lisada 2019. aastal kümne kilomeetri distantsile ja 2020. aastal 20 kilomeetri distantsile lisada ka veel kolmanda rekordi.

"Selle ujumisega tahan ma tähelepanu tõmmata ookeanitele ja loodan, et aastaks 2030. on maailma ookeanides vähem plastikut ja rohkem kalu kui praegu. Ma olen 30-aastane ja püüan 30 kilomeetri merineitsi ujumist lootusega parema tuleviku suunas aastaks 2030. Seega 30-30-30," ütles Merle.

Merle aktsiooniga on liitunud ka mitmed kohalikud ärid nagu Shelborne'i hotell, mis korraldab ujumise vaatlemise ürituse. Hotelli fuajees tegutsev "David's Café" organiseerib ürituse avaürituse, pakkudes huvilistele palju värskendavat. Lisaks on ujumise ajal soovijatel soetada Merle Liivandi ja Eha Urbsalu loodud loodusliku kosmeetikabrändi Viking Beauty Secrets tooteid.

Ujumise ajal tegutsevad rannas ka mitmed koristusrühmad, kes tahavad pärast kevadpuhkuse piduliste lahkumist oma randa taas puhtana näha.

Merle sõnul on üritusega seotud ka Miami Beachi linnapea, kes peab kõne ning annab avapaugu. "Võib-olla paar meetrit jookseb lainesse," ütles Merle.