Istungil otsustati kokkuleppemenetluse kasuks. Kohus otsustas karistuseks määrata kuus kuud tingimisi koos 12-kuuse katseajaga. Aunaste jäi juhiloast ilma kolmeks kuuks.

Ekspertiisis tuvastati Aunastel 2,57-promilline joove.

Väidetavalt saab endine teleajakirjanik autot juhtida veel 15 päeva ehk kuni hetkeni, millal jõustub kohtuotsus ja hakkab kehtima kolmekuune keeld. Lisaks sellele peab Aunaste tasuma riigi tuludesse menetluskuludena sundraha 438 eurot, joobe tuvastamisega seotud kulu 14 eurot ja kaitsjatasu 168 eurot.

Maire Aunaste, kes töötab Maalehes, kirjutas sinna täna ka pika selgituse oma käitumise kohta. "Viimase ööpäeva kõige sagedamini mulle esitatud küsimus on: mis juhtus? Tegelikult pole siin juhusega midagi pistmist. Isegi mu enda jaoks tagantjärele täiesti arusaamatu käitumine on tingitud sellest, et inimese ego vilistab mingil hetkel kõigele, tagajärgedele eelkõige.

See egokene tahab rõõmu ja rahuldust kõige pisematest rõõmuallikatest ja nende hulka kuulub kindlasti sõbrannaga telefonis lobisemise kõrval natukene alkoholi. Nii lahjat ja nii magusat, et tundub: purju sellest ometi ei jää.

Veri aga ei küsi, kas jook on lahjendatud või mitte, vaid näitab kiretult välja promillid, mille tagajärjel peaksid istuma kodus vaikselt nagu sukk… Mina istusin küll, aga alles pärast autoroolist maha võtmist, vanglas." Loe täit selgitust siit.

Kõik sai alguse Tartus asuva Sõbra tänava kaupluse parklast, kus Aunaste oma Subaruga riivas kergelt seal parkinud Nissanit. Avarii tulemused olid vaevumärgatavad, küll aga märkasid kaaskodanikud Subaru juhi kummalist käitumist.

Nissani juht Marianna rääkis, et kui ta parasjagu oma last autosse pani, märkas ta autot enda poole tulemas, kuni käis klõps. "Läksin auto juurde ja nägin, et roolis on naine. Naine polnud üldse adekvaatne. Sain aru, et ta on purjus. Ta ei tahtnud midagi teha ja sõitis minema. Me kutsusime siis politsei," rääkis Marianna.

Marianna sõitis Aunastel seni taga, kuni tuli politsei. Pärast politsei saabumist püüdis Aunaste kinni kohal olnud reporter, kes küsis endiselt teleajakirjanikult kommentaari. "Tõesti, mul pole mitte midagi öelda," ütles Aunaste, ja ronis vaevaliselt politseiautost välja.

Sündmuskohalt viidi Aunaste edasi ekspertiisi, kus talle tehti vereproov joobeastme väljaselgitamiseks. See toimus Tartu vanglas, kus edasised asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluses, ka see, miks ta sellises konditsioonis rooli istus.

Maire Aunaste on varemgi purjuspäi roolis vahele jäänud. ETV saatejuht tabati 2004. aasta septembris napsusena autoroolist. Aunaste tunnistas hiljem, et jõi veini ning asus liiga vara autot juhtima.

Ka tema toonane ülemus Ilmar Raag ei näinud vahelejäämises probleemi. "Meile on probleem see, kui inimene tööajal joob. Mina kui tööandja pean eelkõige vaatama, et inimesel oleks töö tehtud. Ja Aunaste polevat olnud joobes tööl, vaid teel tööle," ütles ta 17 aastat tagasi.

2010. aastal mõlkis Aunaste Tsooru kevadlaadal teise külastaja autot. "Tagurdasin tõesti otsa. Ma ei tundnud autos olles midagi ega kuulnud ka – konditsioneer töötas," selgitas telestaar toona.