"Tere õhtust! Mina olen Maire Aunaste ja ma olen viimaste päevade Eesti elu kõige suurem antikangelane. Põhjuseks olen ainult mina ise. Muidugi ma tahan vabandada ja ma vabandan ka. Enne seda ütlen veel, et mul on erakordselt piinlik iseenda pärast. Rohkem ei saa ükski inimene pettuda, kui ta pettub iseendas. Pärast paari klaasi džinn-toonikut ei ole vaja hüpata autosse ja mõelda, et sinuga midagi ei juhtu. Miks ei juhtu? Juhtub küll, sa tõmbad kogu oma eelnevale elule kriipsu peale. Olen "Ringvaates", sest ERR, kus olen töötanud üle 20 aasta, kutsus mind siia ja andis mulle võimaluse. Ma vabandan kõikide nende tuhandete inimeste ees, kes on mu saateid vaadanud, mu lugusid lugenud, ja vabandan nende ees, kes on minu lähedased, minu sõbrad, minu toetajad, ja ka nende ees, kellel on olnud elus samasugune saatuslik viga, aga neile pole seda võimalust antud, et kutsutakse mingisse väga vaadatavasse saatesse ja nad saaksid oma loo rääkida. Mul tõesti on hinges piinlikkustunne, kahetsen ja et nii naiivseid ja rumalaid otsuseid üks nii vana inimene ikka veel teeb. Seda ma võin aga küll lubada, et sellel teemal ma räägin elus viimast korda," sõnas Aunaste.

Marko Reikopil oli edaspidi plaan Mairega intervjuu teha, kuid Aunaste praegune tööandja seda ei lubanud.

Täna toimus Tartu maakohtus istung endise teleajakirjaniku Maire Aunaste üle, kes teisipäeval jäi purjus peaga liiklemisega vahele. Peale selle sõitis ta otsa ka Tartus Sõbra tänava poe parklas seisnud autole ja sõitis siis sündmuskohalt minema.

Istungil otsustati kokkuleppemenetluse kasuks. Kohus otsustas karistuseks määrata kuus kuud tingimisi koos 12-kuuse katseajaga. Aunaste jäi juhiloast ilma kolmeks kuuks.

Ekspertiisis tuvastati Aunastel 2,57-promilline joove.

Väidetavalt saab endine teleajakirjanik autot juhtida veel 15 päeva ehk kuni hetkeni, millal jõustub kohtuotsus ja hakkab kehtima kolmekuune keeld. Lisaks sellele peab Aunaste tasuma riigi tuludesse menetluskuludena sundraha 438 eurot, joobe tuvastamisega seotud kulu 14 eurot ja kaitsjatasu 168 eurot.