Sussexi hertsog teeb juba plaane sünniriiki naasmisel. Ta naaseb esimest korda pärast eelmisel aastal kuninglikust rollist loobumist ning Californiasse kolimist, vahendas DailyMail.

Meghan aga matustel ei osale ja jääb nende 14,6 miljonit dollarit maksnud Montecito koju, kuna on lapseootel.

Mirrori allikate väitel on Harry suhelnud juba prints Charlesi, Beatrice'i ja Eugenie'ga. "Ta ütles, et tahab kõikide teistega koos olla, ja teeb juba plaane, et tagasi tulla," ütles allikas.

Harry Ühendkuningriiki naasmine on tähtis, sest lõhestunud kuninglik pere lakub siiamaani haavu Harry ja Meghani Oprah'le antud šokeerivas intervjuus tehtud avalduste järel.

99-aastaselt surnud prints Philipi matused toimuvad suure tõenäosusega järgmisel nädalal Windsori lossis asuvas Püha George'i kabelis. Daily Maili allikate sõnul kasutab Harry arvatavasti reisimiseks eralennukit ning ta otsustab kasutada diplomaatilist puutumatust, et pääseda tavalistele reisijatele määratud koroonareeglitest.

Kui Harry ja William matustel kohtuvad, siis see on vendade jaoks esimest korda üle aasta, kui nad teineteist näevad. Kuigi kohtumine võib kujuneda piinlikuks, loodab kuninganna Elizabeth II, et lapselapsed võtavad end kokku ja austavad Edinburghi hertsogit.

Praegu pole teada, kas vendade kohtumine on midagi enamat kui avalik fassaad, kuid mitmed kuningliku koja eksperdid loodavad näha matustes võimalust Williamil ja Harry'l omavaheliste suhete parandamiseks.

Kui asjaolud peaksid muutuma ja viimaseid kuid rase Meghan siiski otsustab matustele minna, siis vaevalt mingi suurem äraleppimine toimub, sest Meghan ütles Oprah'le antud intervjuus, et Williami abikaasa Kate pani ta enne pulmi mitmel korral nutma.

Siseallikas ütles: "Harry teeb kõik endast oleneva, et matuste ajaks Londonisse tagasi tulla ja koos perega olla. Ta ei taha muud, kui oma perega olla, eriti just sellel raskel ajal koos vanaemaga. Meghan on rase ja ta peab arstidega rääkima ning uurima, kas tal oleks turvaline reisida, aga Harry tuleb kindlasti."

Teine allikas ütles The New York Postile: "Harry oli oma vanaisaga väga lähedane ning ta läheb matustele, ükskõik kui pingelised poleks suhted Sussexsi hertsogi ja hertsoginna ning pere vahel.

Kuigi intervjuu ajal väitis Harry, et tal on kuningannaga alati head suhted olnud, pole teada, millised on ta suhted, kui üldse, vend Williami ja isa Charlesiga.

CBSi saatejuht Gayle King, kes on Oprah hea sõber, ütles, et William püüdis pärast skandaalset intervjuud vennaga suhelda, kuid vestlus ei olnud produktiivne.

Harry väited, nagu oleks tema vend William monarhia sees lõksus, on viimast tõsiselt solvanud. Aga mõned kuningliku pere eksperdid usuvad, et William on valmis andma vennale viimast võimalust.