Buckinghami palees otsustati, et prints Edwardist saab isa surma järel uus Edinburghi hertsog, seda seetõttu, et ta abiellus 1999. aastal Sophie Rhys-Jonesiga ning nad said Wessexi krahvi ja krahvinna tiitlid, kirjutas DailyMail.

Pidades kinni patendikirjast, mis anti välja, kui George VI andis 1947. aastal Edinburghi hertsogi tiitli prints Philipile, peaks hertsogi vanim poeg ehk Walesi prints tiitli endale saama. Ehk selle korra järgi prints Charles.

Aga kui Charlesist saab viimaks kuningas, liidetakse Edinburghi hertsogitiitel krooniga, ning selle saab edasi anda Edwardile.

Prints Edward. Foto. Scanpix

Perekond otsustas 22 aastat tagasi toimunud pulmade järel, et Edwardist saab ühel päeval Edinburghi hertsog, aga seda alles siis, kui mõlemad tema vanemad on meie seast lahkunud.

Kui seda tiitlit hoiab keegi, kellest saab monarh, siis need liidetakse omavahel, mille tõttu tiitel enam ei eksisteeri. Sellisel juhul saab tiitli uuesti luua ning kellelegi teisele edasi anda.

Otsus anda tiitel just Edwardile tuli tänu tema tööle ja pühendumisele Edinburghi hertsogi auhinna juures, kus ta on usaldusisik, ja Edinburghi hertsogi rahvusvahelise auhinna juures, kus ta on esimees.

Edwardi abikaasast, Wessexi krahvinnast saab peagi Edinburghi hertsoginna - tiitel, mida on siiamaani hoidnud kuninganna.

Philip oli kuues inimene, kellele anti Edinburghi hertsogi tiitel. Esimene oli George I lapselaps prints Frederick, hiljem Walesi prints, kelle jaoks tiitel 1726. aastal loodi.