Kaks nädalat tagasi sai hoo sisse kodanikualgatus PAI, mille eesmärk on koguda raha õdedele ja hooldustöötajatele, et nad saaksid PAI kaardiga seda raha kasutada algatusega liituvates turismi-, kultuuri- ja meelelahutusettevõtetes üle Eesti käesoleva aasta lõpuni.

Eile anti välja humoorika sisuga reklaam, kus kolm meelelahutajat - narr, kloun ja miim - tahavad rahvale esineda, aga publikut pole. Siis näevad nad eemal õhupalli, mis nad Põhja-Eesti Regionaalhaigla juurde viivad. Reklaamiga avaldatakse tunnustust ja tänatakse tervishoiutöötajaid.

PAI eestvedajad on Siiri Rannama (SA Kuressaare Haigla Toetusfondi juhataja), Meelis Kubits (Kultuuripartnerluse SA juhataja) ja Katri Link (kodanikualgatuse 500Kleiti korraldaja). Ent kolmapäeva õhtuks oli algatusega liitunud juba üle kahesaja inimese ja ettevõtte.

"Algatuse mõte on lihtne: PAI-aktsioon on reaalne, silmale nähtav ja käega katsutav tänuavaldus õdedele ja hooldustöötatajatele, kes hoolitsevad meie tervise eest ja võitlevad pandeemias meie elude eest, tehes oma tööd peamiselt nähtamatult. Sõltumata sellest, millises linnas, vallas, haiglas või hooldekodus õed ja hooldustöötajad täna igapäevaselt tegutsevad, tahame me kinkida neile oma tänu koos reaalse emotsiooniga. Kui paljudeni me oma ettevõtmisega jõuame, sõltub Sinu ja meie kõigi panusest," kirjutavad eestvedajad. "Eestis on õdesid ja hooldustöötajaid ligi 17 000 ja neid on ikka liiga vähe."