Ansambel OUU on neljaliikmeline indie-muusika kollektiiv, mille moodustavad Jaan Sinka, Tiit Liblik, Hyrr Innokent Vainola ja Rihard Niinberg. Bänd on tegelikult pildis olnud juba 2013 aastast, kus silma jäädi Noortebändi konkurssil ja pälviti Publiku lemmiku tiitel. Sellele on järgnenud kaks albumit, hulganisti singleid, sooloesinemisi ning võtmetähtsusega festivale (Tallinn Music Weekil, Positivus, Intsikurmu, Mägedel Hääl). Kui esimesel plaadil kõlasid tugevad folkmuusika mõjud siis tänaseks on bänd kruiisinud läbi pop-rokiliku alternatiivmuusika jõudes uue plaadiga psühhedeelse popi pärusmaadele.

Uue albumi “Saint Frotée” juured ulatuvad aastasse 2017, kui tuli taas aeg asuda uutele muusikalistele eksirännakutele. Plaadi esimene singel “Worn Out Look” aastal 2018 näitas ette tugeva suuna tulevasele materjalil. Esile paistsid süntesaatorite mõju ning popnostalgilisemad toonid, mis ajapikku moodustasid ühtse muusikalise terviku. Oluliseks paigaks kujunes Ruhnu saar, kus toimus viljakas bändilaager, millest sündis nii uut muusikat kui Rahvusringhäälingus linastunud dokumentaalfilm.

Uue plaadi kõla on eriliselt inspireeritud 1970. ja 1980. aastatest ning eriti just toonase Lääne popmuusika kodumaistest tõlgendustest, mis kohati mõjuvad tänapäeval sümpaatsemalt kui toonased originaallähenemised. Sellest ajastust mõjutatuna kujunes bändil OUU lõpuks välja tugev kontseptuaalne ja muusikaline terviknägemus, millele viitab ka uue plaadi nimi. “Meie jaoks räägib “Saint Frotée” ihalusest muretu ja päikeselise riviera elustiili vastu, milleni püüeldakse kodukandist saadud käepäraste vahenditega,” kommenteerib Tiit. “Seekordne plaadikujundus on tugevalt inspireeritud nelja kümnendi tagusest kuurortite meeleolust ning yacht rockilikust nostalgiapopi hoovusest,” lisab teine ansambli liige ning kujunduse autor Jaan.