Prints Philipi kirst sõidutakse Windsori lossi peasissepääsu juurest Püha George'i Land Roveris, mida prints Philip ise eluajal disainida aitas, vahendab ABC News.

Matusele on lubatud vaid 30 inimest. Nende hulgas on Edinburghi hertsogi lapsed, lapselapsed ja teised lähimad pereliikmed. Briti peaminister Boris Johnson otsustas, et tuleval laupäeval prints Philipi matusele ei lähe, et anda koht pigem mõnele pereliikmele. Johnson arvab, et tema asemel võiks ühe neist vähestest kohtadest võtta ikka Philipi sugulane.

Matus toimub järgmisel laupäeval kell 15. Plaanitud matuserongkäik jääb ära, kuid Windsori lossis toimub ärasaatmine vanal kujul, ainuke erinevus on väiksem leinajate arv. Reedel algas kuninganna algatusel kaheksa päevane leinaperiood, mis peaks lõppema järgmisel laupäeval.Avalikkusel palutakse matusepaika mitte tulla.

Prints Philipi matuse korraldamisel on Buckinghami palee teatel lähtutult võimalikult palju hertsogi enda soovidest ning lisapiiranguid seab loomulikult leviv koroonaviiruse pandeemia.