Hollywoodi stuudio Aldamisa Entertainment on toonud kinolinadele mitmeid kassahitte nagu Chef (2014), Sin City (2014) ning The Whistleblower (2011). Uue filmi esilinastus toimub 2022. aastal ning filmi leviku eest vastutavad Timothy Swain ja Sergei Bespalov. Bespalov on töötanud koos erinevate maailma tippnäitlejatega nagu nt Arnold Schwarznegger, Bruce Willis, Jessica Alba ja Jackie Chan. Bespalovi hinnangul saadi inspiratsiooni globaalsest eriolukorrast, mille mõjud inimkonna vaimsele tervisele on mõõtmatud. “Eesmärk on tuua inimesteni vaimse tervise toimemehhanismid ning teha seda tõesti mõjusalt. Film on selleks suurepärane vorm võimaldades tuua teemale tähelepanu suure publiku poolt,” ütles Bespalov.

Eesti vaimse tervise tehnoloogia ettevõtteni Synctuition jõudis Bespalov loomulikke radu pidi. “Viimastel aastatel on Synctuition olnud ülipopulaarne platvorm erinevate Hollywoodi staaride jaoks. Kasutan nende rakendust lõõgastumiseks ka ise! Tundsin Synctuitioni tiimi loodud käsikirja lugedes, et meie meeskond suudaks filmile palju väärtust lisada. Alustasime koostööd ning kavatseme filmi järgmisel aastal vaatajateni tuua,” rääkis ta.

Synctuitioni kaasasutaja Allan Eesmaa sõnul soovis ettevõte astuda vaimse tervise arendamiseks järgmise suure sammu. Filmi käsikirja ettevalmistus tundus täpselt õige tegu. “Oleme tegelenud läbi heli toimivate unenäomaastike loomisega juba aastaid. Kasutame ehedaid loodushelisid, mis stimuleerivad inimeste meeli ning kujutlusvõimet. Tahame tuua selle tehnoloogia ka filmiformaati ning pakkuda positiivset elamust kogu inimkonnale,” ütles Eesmaa.

Eesti valimine uue filmi võttekohaks oli lihtsam tänu sellele, et Tenet toodeti Eestis. “Film kasutab binauraalseid 3D helisid, lõviosa helidest on Eestis salvestatud. Seega tundus loogiline toota ka film Eestis. Tänu sellele, et siin üleeelmisel aastal Tenet toodeti, oli produktsiooniettevõtet ka lihtsam veenda. Peaosatäitja nime me veel ei avalda. Tegu on hästi tuntud näitlejaga nii siin kui seal pool Atlandi ookeanit ning kevade jooksul saab tema nimi avalikuks,” rääkis Eesmaa.

Võtted toimuvad sel suvel erinevates Eesti paikades. Võtetesse kaasatakse üle 350 inimese. Aldamisa Entertainment peab läbirääkimisi erinevate Eesti produktsiooniettevõtetega. Aldamisa Entertainment palub kõigil 18-50. aastastel filmis osalemisest huvitatud inimestel endast märku anda ning saata endast 1. maiks 1-minuti pikkune video teemal "miks just mina peaks filmis osalema". Videoid oodatakse aadressile casting@mygiftmovie.com.

Eesti tehnoloogiaettevõte Synctuition pakub ainulaadset lõõgastuskogemuse platvormi. Selleks kasutatakse 3D-helimaastikke, mis on salvestatud rohkem kui 2000 kohas üle planeedi. Neist suur osa on salvestatud Eesti kaunis looduses. Helimaastikud tekitavad lõõgastava efekti tänu ASMR (autonoomne sensoorne meridiaanivastus) kogemusele. See langetab pulssi ning tekitab nahal kõditunnet, mis liigub pealaest jalataldadeni. Synctuitioni arendustöö kestis kümme aastat. Arendustöösse panustasid sajad muusikud üle Eesti ning oma valdkonna eksperdid, kelle sekka kuuluvad nii neuroteadlased, psühholoogid, vaimse tervise eksperdid kui ka heliinsenerid.

Ameerika Ühendriikides kuulub Synctuition kolme populaarsema mediteerimisäpi hulka, mida on allalaadinud rohkem kui neli miljonit kasutajat. Synctuition on võitnud hulgaliselt rahvusvahelisi auhindu, sealhulgas maailma IT-auhindade jagamisel esikoha tervisetehnoloogia toodete alal. 2019. aastal valis Google Synctuitioni kümne maailma kõige kiiremini kasvava idufirma hulka.