Marilyn käis "Duubli" saates ning rääkis saatejuhtidele Mihkel Rauale ja Liis Lusmäele, kust tuli selline idee. "Idee on alati olemas olnud. Arvan, et kõik, kes on kunagi päevikut kirjutanud, on mõelnud, et ühel päeval valmib sellest raamat," rääkis ta.

Kuid viimase tõuke raamatu kirjutamiseks sai Marilyn eriti rõlgel viisil. "Ma sattusin ühte noorte Messengeri vestlusesse, täiesti juhuslikult. Mingid 16-aastased kutid lisasid mind eravestlusesse, sest nad ajasid minu nime mingi enda sõbrannaga sassi. Aga kui sind lisatakse sinna vestlusesse, siis sa saad lugeda kogu seda vestlust."

"See vestlus oli põhimõtteliselt kolme 16-aastase kuti kraaklemine sellest, kuidas nad tahavad korraldada pidu, kutsuda sinna tüdrukud, nad täis joota ja siis nendega seksida."

"Sinnamaani oli veel nii, et ma mõtlesin "selline lugu siis". Aga kui nad hakkasid arutama tüdrukute vanuseid, mis oli 13, siis mul läks ihu imelikuks."

Kui noormehed said aru, et nad lisasid Marilyni vestlusesse kogemata, siis nad ta sealt ka kohe eemaldasid, seega suhelda ta nendega ei saanud. Aga kogu vestlus oli talle siiski näha.

Marilyn Jurman udutas nimed ja näod ära ning pani vestluse üles Instagrami, et uurida, kas tõepoolest noored nii räägivad, sest sõnavara oli räige. Tagasisideks sai Marilyn kirju umbes viiesajalt tüdrukult, kes rääkisid, kuidas neid oli täis joodetud, ära kasutatud või ära vägistatud.

"Mul hakkasid päevad" aga ei ole otsene hoiatus tänapäeva noortele olla rohkem ettevaatlik, kuid see sõnum on ka seal sees. Raamat räägib loo 14-aastasest tüdrukust ning põhineb Marilyni enda päevikul ja ka nende tüdrukute eludest, kes talle tagasisideks kirjutasid.