"Elu parim kogemus," on Jalmar Vabarna öelnud.

Neid kõiki ühendab see, et nad on õpingute ajal leidnud võimaluse teha vaheaasta teises riigis, et õppida tundma teisi keeli, kultuure ja inimesi. "Sa avastad, et oled hoopis teistsugune inimene," rääkis Heleza, kes õppis Prantsusmaal Montpellier's ja on oma kogemuse laulu sissegi pannud.

Sama on teinud ka Jalmar Vabarna, kes tegi vaheaasta Rootsis Ingesundi muusikakõrgkoolis ja kirjutas Ingesundlile samanimelise loo.

Ka Jüri Pootsman leiab, et kui ta poleks vahetusõpilasena aastaks Taani läinud, oleks tema elutee ilmselt teistsugune. Nimelt õppis Jüri Taanis muusikakallakuga klassis ning avastas alles seal tänu toonastele klassikaaslastele, et temast on annet ja julgust olla sooloartist.

Kõik kolm artisti astuvad homme, 16. aprillil üles Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse uutele programmidele pühendatud e-festivalil, kus tutvustatakse võimalusi teistes riikides elamiseks, õppimiseks, töötamiseks ja piiriülesteks koostööprojektideks. Üritusel esinevad veel muusik Marie Vaigla, moedisainer Reet Aus, Saaremaa riigigümnaasiumi direktor Ivo Visak, näitleja Lauri Mäesepp ja teised. Päeva juhib Sander Rebane.

E-festival kestab orienteeruvalt 12-18.30.