"Vabandan Maire Joala ees, kui olen temale selle taotlemisega meelepaha tekitanud. See kindlasti polnud minu eesmärk, vaid minu eesmärk oli ja on kaitsta Viljandis asuvat Jaak Joala monumenti.
Loodan, et leiame lahenduse selle ümber oleva kasti eemaldamiseks, nii et inimesed saavad monumenti külastada ja pühendada enda mõtted kuulsa laulja ja iidoli mäletamiseks ja austamiseks. Minu soovitus on, et olgu kast monumendi ümber pandeemia olukorra paranemiseni, kui monumendi külastamine on ohutu. Hea päev taasavamiseks oleks näiteks Jaak Joala sünnipäev 26. juunil," ütles Aaltonen.

Jaak Joala kuju saaga on kestnud juba mitmeid kuid, lõppu sellel veel ei paista.

Viljandi linnavalitsus pidi kuju saatuse üle arutama hakkama märtsikuus, kuid siiamaani pole seda veel tehtud. Kuna on ka koroonakriis, siis lähima kuu jooksul kuju kastist välja kindlasti ei võeta, see tooks kohale suurel hulgal inimesi.

Kuju on küll kastis, kuid õhus on võimalus, et linnavalitsus hakkab selle rajajatelt 50 000 eurot tagasi küsima. Mittetulundusühingu Meie Viljandi eestvedaja Harri Juhani Aaltonen ütles ajalehele Sakala, et kui nõudekiri tuleb, siis loeb selle kindlasti läbi. Raha tagastamise ja kuju ühingule tagasivõtmise võimalust ta aga ei näe.

Kui veebruaris sai kuju piiluaugust piiluda, siis nüüd on kõik kinni kaetud ning joonistused kasti ümbert ära võetud. Kastil on ainult QR-kood, mis viib telefoni kasutades Jaak Joala radadele.