Filmis kirurg Ženja Lukašin läheb koos sõpradega sauna, joob end purju ning ei mäleta, kuidas ta Moskvast Leningradi sai. Ta ärkab Leningradis õpetaja Nadja korteris ning imestab, miks ta oma kodus ei ole. Sellest tekib suur komöödia, mis lõpeb suure armastusega.

Hollywoodi uusversioon hittfilmist kannab pealkirja "About Fate" ja selle lavastaja on Vene režissöör Marius Vaisberg. 2008. aastal tegi ta oma lavastaja debüüdi.

Naispeaosa, mida 1976. aasta originaalfilmis mängib Poola näitlejanna Barbara Brilska, võtab uusversioonis üle tuntud USA näitleja Emma Roberts ning Andrei Mjagkovi asemele tuleb Thomas Mann.

Film valmis 1975. aastal NSV Liidu Ministrite Nõukogu tele-raadiokomitee tellimusel. Esilinastus toimus 1. jaanuaril 1976 kell 17.45 Kesktelevisiooni 1. programmis ja film saavutas nii suure menu, et see saadeti pärast televisioonis näitamist ka kinodesse.

Filmi lavastaja Eldar Rjazanov on ühes intervjuus rääkinud, et selle filmi näitamiseks on parim aeg esimese jaanuari õhtul kell kuus. Siis on uusaastaöö kõva peatäis välja magatud, parajalt parandust võetud ja ollakse just sellises teise päeva tujus, et vaimustuda vanade tuttavate naljade üle. Küll Rjazanov juba oma vaatajat tundis.