Mere väitis, et samasust tema ehtega pole tuvastatud, kuigi kheperaluxe.com e-poes müügil olevad ehtealus ja ehtekarpki on ilmselgelt sarnasest keskkonnast Eestisse tarnitud. Kuid Kristjaana pole kaugelt ainus, kes on selle osava skeemi välja mõelnud. Aasiast tellivad paljud e-poed oma kauba ning määravad siis neile hoopis uue ja krõbedama hinna. Näiteks Instagramis tegutsev Guld Studio pood äritseb sarnaste pärlkõrvarõngaste ja kaelakeega, mis on olnud müügil ka Kheperaluxe e-poes varasemalt, kus pärlkarbi sees on omakorda pärlid. "Võimalik, et tellisime samalt tarnijalt Aasiast," vastab Kristjaana ehete sarnasuse kohta. "Mina loobusin nendest, sest need olid kehva kvaliteediga kuna pärlid kippusid karbi küljest lahti tulema ja neid pole mul ammu sortimendist." Guld Studiolt ei õnnestunud Kroonikal vastust ehete päritolu ja sarnasuse kohta saada. Kirstjaana Khepera Luxe lehel oli kaelakee nimeks Marbella kaelakee, Guld Studio müüb seda kaelakeed Venuse nime all.

Iseensest pole selline tegevus karistatav, vaid iga e-pood saab määrata just sellise hinna, mille ise soovib. "E-kaubanduses võib iga kaupleja ise võib ise otsustada, kellele ja milliste hindadega ta kaupu müüb. Tarbijale müügi korral on oluline, et kauba pakkumine ja müük toimuks ausalt, arvestades häid kaubandustavasid ning tarbijale oleks avaldatud kaupade kohta tõene ja vajalik teave, sealhulgas hinnateave. Samuti peab olema tõene tarbijale avaldatud informatsioon toote kirjelduse ja päritolu kohta," vahendab Tarbijakaiteameti pressiesindaja õiglase kauplemise reegleid. Ka Kristjaana ütles Kroonikale, et iga inimese vaba valik on, kellelt ja mis hinnaga ta ostab: "Loomulikult on igaühel õigus valida, kust ja kellelt ning millise hinna ja kvaliteediga tooteid ta ostab, ning kui keegi leiab Aliexpressist või mujalt sarnased kõrvarõngad soodsamalt, siis on tal võimalus huvi korral need endale sealt soetada."

Sarnasuse avastanud klient saatis Kristjaanale ka korduvalt sõnumeid küsimusega, kuidas ta ehete päritolu kommenteerib ja miks nii teeb, kuid vastust ei saanud.

"Kui ehteid saab veel mingil moel ise veidi ümber kujundada, siis ka müügil olev ehtekarp ja ehtealus on tal sealt tellitud ning ka neil on üüratu hinnavahe," räägib skeemi paljastaja. Ta ütleb, et tal on kahju neist, kes läinud Kristjaana e-poe õnge, mis on muidu igati maitsekas ja kutsuv: "Kindlasti on neid, kelle jaoks selline hinnavahe pole probleem, aga on ka palju neid, kes hoolikalt oma ostud läbi mõtlevad ega tahaks sellise hinna eest kindlasti Hiina toodangut saada. Vaevalt et sealt ehtsaid pärleid saab. Tean, et Kristjaana ehted on populaarsed ja paljud neist on kiiresti ka läbi müüdud. Mul on kahju neist inimestest."

Võrdle: Luxe Marbella kaelakee, Guld Studio Venus kaelakee ja Aliexpressi kaelakee