Briti meedias on täna fookuses fotod, kus näha, kuidas kuninganna koroonaajastu reeglite tõttu matusel üksinda istub.

Warwicki ülikooli professor Sarah Richardson märkis The Sunile, et teatud määral on praegune hetk ühe pika perioodi lõpp. "Ma arvan, et ta tõmbub tasapisi kohustustega tagasi. Ta on vanuselt 90ndate keskpaigas. Nüüd on ta täiesti üksi, Philip saatis teda üle 70 aasta. Praegune aeg on murranguline."

Professor lisas, et kuningannal on tugev taju sellest, mis on protokoll ja tema kohustused. Matuse puhul oli siiski abiks seegi, et eelnevalt oli Philip ise andnud kindlad soovitused, kuidas mälestusteenistus läbi viia. Nagu elus nii ka surmas soovis Edinburghi hertsog matuseid, mille korraldamine teeks võimalikult vähe tüli. Ta soovis kuningliku tseremooniaga matuseid nagu kuninganna ema ärasaatmisel. Matusele võttis kuninganna kaasa ka pildi temast ja Philipist, mis jäädvustatud aastaid tagasi Maltal.

Troonipärimisjärjekorras on esimene Philipi ja Elizabeth II vanim poeg Charles. Viimasega pidas Philip veebruaris pikema jutuajamise. Ta andis ka juhised, kuidas Charles saab edaspidi aidata oma ema. Kuninganna kõrval oli ju kogu aeg Philip, ta pole harjunud sellega, et on üksi. Nad olid abielus 73 aastat.

Lõpetuseks andis ta troonipärijale nõu, kuidas lähiaastatel peaks kuninglikku perekonda tüürima.