Matus toimus eile Windsori Püha Jüri kabelis. Koroonapiirangute tõttu istusid külalised hajutatult. Harry istus Williamist ja tema naisest eemal, küll aga vesteldi ametliku osa järel, vahendab Mirror.

Õues võttis William maski ära ja huultelt lugeja hinnangul sõnas vennale, et matus oli suurepäraselt korraldatud. Harry vastas: "Täpselt nii, kuidas ta (Philip toim) tahtis."

Vennad rääkisid põgusalt ka Canterbury piiskopiga. William ütles seejärel Harryle, et teenistus oli ülimalt kaunis. "Ja milline muusika." Kõnniti veel tükk maad koos, kõrval ka Williami abikaasa Kate.

Harry polnud oma pereliikmeid näinud sellest ajast saati, kui mullu USAsse kolis. Palju kära on põhjustanud tema ja ta kaasa Meghani hiljutine intervjuu Oprah'le.

Esimest korda rääkis Harry seal avalikult ka sellest, kuidas tema arvates on ta vanem vend William ja isa Charles kuninglikus süsteemis kinni ning neil polegi võimalik sealt pääseda. "Tunnen neile sellepärast kaasa," ütles Harry. Ta lisas, et on lootust, et tema ja Williami suhted on tulevikus parandatavad.

Meghan omakorda rääkis, et hertsoginna Catherine olevat pruutneitside kleidiproovi ajal ta nutma ajanud. Meghan tunnustas saates siiski Catherine'i selle eest, et ta hiljem vabandas ja saatis lillekimbu.

Meghan soovis ka ise Suurbritanniasse Philipi matusele sõita, ent tohtrid näitasid punast tuld, kuna ta on riskirase.