Erinevalt senistest kuningakoja liikmetest on Elizabeth II otsustanud ametlikult leinaperioodil mööda vaadata ühest olulisest traditsioonist, mis on kestnud sajandeid. Nimelt ei kasuta kuninganna musta servaga kirjapaberit. Sellegipoolest väljendab Elizabeth II oma leina läbi selle, et ta on paberil asuva punast värvi vapi asendanud mustaga.

Moodsa ajastu tähelepanužestid on tema abikaasa auks. The Times, kes uudisest esmakordselt teatas, lisab, et nii Clarence House, prints Charlesi kontor kui ka Cornwalli hertsoginna Camilla ja Kensingtoni palee järgivad musta servaga kirjapaberi traditsiooni. Sellega antakse märku jätkuvast leinast.

Tegu on vana kombega, mis sai alguse 19. sajandil. Näiteks pärast abikaasa prints Alberti surma 1861. aastal vastas kuninganna Victoria kirjadele ainult paberil, kus oli paks must äär ja kasutas leinaperioodiks kohandatud ümbrikuid.

Uudist kajastav People spekuleerib, et traditsioonist loobumine võib olla osa seotud prints Philipiga, kes eelistas mitmeski mõttes lihtsust.