"Suure venna" täht, kes kannatas enamus oma elust anoreksia käes, suri 9. aprillil, vaid päev pärast Dorseti maakonnahaiglast lahkumist, vahendas BBC.

Haigla pressiesindaja sõnas: "Käimas on suuremahuline sisejuurdlus. Tegu on standard protseduuriga, mis järgneb ootamatule surmale."

"Kogu informatsioon ja leiud jagatakse perekonnaga ning seejärel koroneri kabinetiga. Meid tõeliselt kurvastas preili Grahame'i lahkumine ja mitte mõtted ning soovid on sel raskel ajal tema pere ja sõpradega," lisas pressiesindaja.

Nikki Grahame läks haiglasse 24. märtsil ja lahkus sealt 8. aprillil. Ta suri päev hiljem. Tema surma põhjus pole teada.

Kui patsient suri natuke pärast haiglast lahkumist või sealt vabastamist, siis on tavaline, et surma asjaolusid hakatakse uurima. Dorseti maakonnahaigla puhul on tegu üldhaiglaga, mis oleks kindlasti Grahame seisundi stabiliseerinud, kui see oleks läinud hullemaks.

Aga söömishäireid ravitakse tihti spetsiaalsetes kliinikutes. Grahame liitus märtsis erahaiglaga, kui rahvaalgatusel koguti tema ravi eesmärgil 65 000 naela.

Nikki Grahame, kes on tegelikult pärit Londoni lähedalt, võttis osa "Suure venna" saates 2006. aastal. Ta sai tuntuks oma vihapursete osas, eriti just "päeviku ruumis".

Ta oli vaatajate seas äärmiselt populaarne ning hääletati tagasi saatesse neli nädalat pärast esmakordselt välja heitmist. Ta lõpetas saate lõpuks viiendana.