Pärast Matti Nykäneni surma päris tema lesk kõik tema võlad, mida kohtutäiturid tahavad tagasi saada. Nykänanei surmast on möödas kaks aastat, aga võlad pole ikka tasutud, kirjutas Iltalehti.

Nykäneni võlg oli 17 200 eurot ning suurimad võlausaldajad Nordea ja Lowell Suomoi Oy, millest viimane on krediidifirma. Nykänen võlgneb Nordeale 7648 eurot ja Lowellile 8270. Ülejäänud võlgnevus tuleneb maksudest.

Pia Nykänen elab pooleldi eraldatud majas ning kui ta ei suuda võlgu tasuda, siis ta võib oma kodust ilma jääda.

Et Piat rahaliselt aidata, mõtlesid erakanali Nelonen saate "Lisää löylyä Hjallis ja Jethro" tegijad välja plaani. Lesk külastas saadet suvel ning rääkis seal enda kehvast rahalisest seisust.

Saatejuht Hjallis Harkimo lubas korraldada oksjoni, mille ajal pannakse Nyküneni auhinnad müüki, et sellega siis võlgu tasuda. Hjallis kinnitas Iltalehtile, et tõepoolest see mõte oli ning alles veebruaris täpsustati, et oksjoni jaoks soovitakse saada rohkem esemeid. Oksjon pidi toimuma kuu aja jooksul.

Oksjoni läbiviijana toodi mängu Aki Palsanmäki, kes siis pidi Nykäneni trofeed ja auhinna üles otsima. "Aga kui neil on intressi piirangud, siis ei saa oksjonit korraldada," ütles Aki väljaandele.

"Siis oli jutt, et oksjon korraldatakse netis, aga minu arvates ei saa netis niivõrd suuri summasid kui koos inimestega," rääkis Aki, lisades, et ta ei ole praegu kellegagi kontaktis olnud.

Pia Nykänen on olukorras pettunud. "Lubati palju, aga midagi pole juhtunud," ohkas ta.

Hjallis Harkimon aga sõnab, et oksjon millalgi siiski tuleb, aga ei tea täpselt millal.