Pingelise krimidraama „Kes tappis Otto Mülleri?“ toovad teieni auhindadega pärjatud režissöör René Vilbre ning stsenarist Brik Rohelend ning seriaalis astuvad üles tuntud kodumaised staarid, eesotsas Märt Avandi, Jaan Rekkor ja Tambet Tuisk. Seriaal esilinastub eksklusiivselt NENT Group’i voogedastusplatvormil Viaplay nii Eestis kui ka teistes Balti riikides.

Viaplay originaalsari „Kes tappis Otto Mülleri?“ räägib kuulsast ärimehest ning endisest Nõukogude Liidu maadlusstaarist, kes leitakse oma 65. sünnipäeval kodumõisas mõrvatuna. Uurijad intervjueerivad kaheksat pereliiget ning päevavalguse ette tuuakse salapärased tõeterad edukast ja võimsast mehest, kes tappis kunagi hundi oma paljaste kätega. Kõigil on Otto Müllerist oma lugu rääkida – kõigil on mõrvamotiiv.

"Kes tappis Otto Mülleri?" Foto: Cuba Films

NENT Group’i sisujuht Filippa Wallestam ütles, et see murranguline teleseriaal on täpne näide Viaplay jutustamisviisi ambitsioonidest Eestis. „Tuues kokku parimad kohalikud talendid, et nad räägiksid kõige asjakohasemaid lugusid – meie tahame aidata viia Eesti sisu uuele tasemele. „Kes tappis Otto Mülleri?“ annab nutika, keeruka ning väga eestiliku pöörde klassikalise krimiseriaali formaati, mis on tõestanud ennast vaatajat naelutavana igal pool maailmas,“ tõdes Wallestam.

René Vilbre hiljutiste saavutuste hulka kuulub kassahiti „Klassikokkutulek“ triloogia, mis on Eesti kinoajaloo vaadatuimate filmide seas. Tema järgmine film, „Eesti matus“ jõuab kinolinale käesoleva aasta suve lõpus. Birk Rohelend on edukas kirjanik ning ühe suurima Eesti teleseriaali „Padjaklubi“ autoreid, millel jookseb hetkel 14. hooaeg. Birk Rohelendi sulest on sündinud ka kodumaised draamasarjad nagu „Lõks“, „Nurjatud tüdrukud“ ja „Restart“.

Seriaali „Kes tappis Otto Mülleri?“ tootja on Tallinnas põhinev Cuba Films produktsioonifirma, kellel on üle kümne aasta pikkune kogemus teleseriaalide ja -reklaamide tootmises. „Kes tappis Otto Mülleri?“ filmimine hakkab 2021. aasta septembris Tallinna lähiümbruses.