Filme sai esitada kahel teemal, mis

- Kuidas saan õpilasena panustada ühiskonna turvalisusesse?
- Minu sõber on diiler? Wt*?

Esikuuik:

6. kohale platseerus Avinurme Gümnaasiumi film „Minu sõber on diiler“


5. positsioonile Ülenurme Gümnaasiumi film „Minu sõber on diiler? Wt*?“


4. kohale Iisaku Gümnaasiumi film „Mu sõber on diiler?“


3. kohale Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi film „Minu (poiss)sõber on diiler? Wt*?“

Zürii kommentaar: “Filmis oli huvitav jälgida, kuidas südamesõber käitub, kui saab teada, et tema kallim tegutseb diilerina. Tüdruk oli sirge seljaga, mõistis sellised teod hukka ja jättis poisi maha. Kas oleks saanud veel midagi teha? Ilmselt küll, aga siin on vaatajal endal võimalik edasi mõelda. Peategelase hea näitlejatöö ei jätnud kedagi erapooletuks!”


2. Jüri Gümnaasiumi film „Minu vend on diiler“ sai filmikonkursi üldarvestuses auväärse teise koha.

Zürii kommentaar: “Film vennast, kes on diiler, on mõtlemapanev. Tegemist on filmiga, kus on näidatud parajat julgustükki — julgust astuda välja oma venna vastu ja kutsuda talle politsei. Poiss hoidis ära võimalikud uued kuriteod ja rikutud elud. Lubadeta sõit pole muidugi korrektne, seda tasub mainida.”

1. Vanglateenistuse Parim Film 2021 — „Suured kujud“ Tallinna 21. Kool.

Zürii kommentaar: “Film on terviklik, kvaliteetne, usutav ja köitev jutustus, kus sõprade seltsis ei panda algul tähelegi, et välise käitumise taga võivad olla kõlbmatud stimulaatorid. Hiljem ei tundu see enam oluline, ent tagajärg on rikutud elu, vahel isegi surm. Mis nende valikute mõte oli, keegi ei tahtnud ju paha… aga teol on tagajärjed, mis ei pruugi meeldida.

Žürii koosseisu kuulusid German Golub; eelmise aasta filmikonkursi võtjameeskonna liige Toila Gümnaasiumi abiturient Silvia Seli; kolme vangla väljaõppe peaspetsialistid Ivo Nigul, Siret Niinepuu ja Mark Dorošenko, kellel on noortega kõige tihedam kontakt ja kes oskavad neid toetada ja motiveerida; kogemusega õpetaja ja igasuguste lahedate ideede genereerija Viru vangla projektijuht Virve Linder; Justiitsministeeriumi vanglate osakonna nõunik Pille-Riin Kristmann.

Filme saab vaadata SIIT!