"Kui see mõõtmatult andekas lauljanna ei tuleks kontsertidel lugude vahel oma Rita Ray kestast välja ja ei kõnetaks publikut laitmatus Maarjamaad ühendavas keeles, ei usuks mitte keegi, et ta on eestlanna," kommenteeris jazzklubi Philly Joe's omanik ja muusik Reigo Ahven Kroonikale.

Ahvena sõnul ei usuks keegi, et tegemist ei ole otse ajamasinast välja astunud külalisega 70ndate Detroiti nimelise Ameerika linna pulbitsevast muusikakultuurist rääkivast filmist. Aga ei ole.

Lauljanna on sündinud siinsamas Eestis, kuid tema süda põksub tal muusikaliselt hoopis teises ajas ja ruumis – souli, funky ja jazzi omas. Seda on tunda ja võimalik tõestada ka lihtsalt juba läbi selle, kuidas ta igale kuulajale mõjub.

"Temaga koos tuli ajal, kui toimus totaalne kultuurielu laupkokkupõrge piirangutega, meie pisikesse Philly Joe’s jazziklubisse Johannes Laas, kellel samuti Ameerikas sünteesitud muusika vastu eriline tõmme näikse olevat. Ja sedasi on ju lausa lust bändi teha. Selle kontserdi muusika on ühtaegu sisekaemuslik kui ekstravertne, kuid kindlasti ja alati positiivne ja lootustandev," lisas Ahven.

Mõned sõnad miniatuuride sarja “Vaikelu” kohta ka. Vaikelu on justkui päästerõngas. Ta annab olemise kergust muusikutele, põhjendab eksistentsiaalselt meie klubi alles hoidmise vajadust ning loodetavasti ulatab väikese meeli ülendava emotsionaalse päästerõnga kõigile meile, kes me vaatamata headele progressi märkidele ei suuda enam ilma värskete kultuurikogemusteta sama õnnelikud olla.

Kõik soovijad saavad ka oma panuse anda toetustelefonidel 9001625 (5€) ja 9003625(10€).