"Ma olen väga kurb ja vaikset viisi ka pettunud. Mõtlesin sügavalt, kas ma kirjutan praegusel hetkel sel teemal või mitte ja otsustasin, et kirjutan. Millal siis veel kui mitte praegu, et sõnum ka inimestele kohale jõuaks isegi siis kui see on hetkel seotud inimese lahkumisega meie seast," kirjutab Kadri Purje enda Facebooki lehel alustuseks, lisades, et ta seisab hetkel tugevalt silmitsi ühiskonna suhtumisega fotograafi töösse.

"Ma arvan, et kellelegi teile ei ole jäänud märkamata, nii meedias kui tuntud inimeste poolt kasutatavat mustvalget pilti Lea’st, mille ma avalikustasin eelmisel aastal koos oma raami ja logoga ja kuna Lea on pildil märgitud siis on see leitav ka tema isiklikult FB lehelt koos pildi taustalooga, mis ilmub sinna küll läbi minu fotolehe. Paari päeva jooksul on pilt mulle erinevates kohtades ette jooksnud nii meedias kui inimeste isiklikel lehtedel, kus seda kasutatakse oma suva järgi lõigates ja muutes ning samuti enamus kordadel kasutamata juures viidet, kelle poolt pilt on tehtud, isegi kui pildi all ääres on toodud ära fotograafi nimi logol on see paigutusega tehtud nii, et seda näha pole. Veel kummalisem, et pildi alla on osades kohtades pandud päritolu: erakogu. Mind ümbritsevad inimesed ütlevad, et nägid mu pilti aga kummaline, et pildi juures polnud ära märgitud autorit, kes teavad, et see on kohustuslik," jätkab ta.

Lõpetuseks kirjutab Purje, et kutsub üles kõiki tähelepanu pöörama ja tunnustama fotograafide tööd, lisades alati pildi juurde fotograafi nime, kes on selle teinud.

Loe Kadri Purje pöördumist pikemalt:

Jaga
Kommentaarid