Karmen muigab, et enne Jüriga kohtumist oli temast saamas ehtne vanatüdruk, sest seda ainukest ja õiget mehekandidaati lihtsalt ei sattunud ta teele.

"Keegi ei tahtnud mind väga ja kes tahtsid, neid ei tahtnud mina. Olid sellised kiiksuga," sõnab 1.80 pikk naine. Karmen tunnistab, et tegelikult tal polnud üksi olemise vastu midagi, aga mida aeg edasi, seda enam tahtis ikka oma peret ka. "Minu jaoks on kõige olulisem, et mees oleks tark, hea ja lahke, ning kõike seda Jüri kahtlemata on. Samuti soovisin, et mees ei pelgaks kodu- ja remonditöid, sest mulle meeldib väga meisterdada ja näputööd teha," loetleb Karmen ideaalmehe kriteeriume.

Jüri ja Karmen said kokku 2008. aastal kunagises Delfi tutvumisportaalis Delfi Date. "Mõned korrad jutustasime seal, siis saime juba kokku päris elus ja edasi läks kõik kiiresti," muheleb Jüri, kes on doktorikraadiga elektriinsener.

„See tundus mulle kõige absurdsem koht, kust endale meest leida. Aga mõtlesin, et miski ei takista ju proovimast,” meenutab Karmen.

Jürile on see teine abielu ja ta on Karmenist üheksa aastat vanem. Jüri on väikeettevõtja, kes omab firmat Energiatehnika OÜ. Paar abiellus kolm aastat hiljem augustis, ja Karmeni pulmarõivaks olnud Kadrina kihelkonna rahvariiete põlle all oli kasvamas juba paari esiklaps Mart.

Jüril jagub oma kaasa kohta samuti üksnes kiidusõnu: „Hakkaja ja tore naine. Oskab kõiki majapidamistöid, eriti armastab küpsetamist. Meie ühised hobid on reisimine, maakodu aias toimetamine ning rääkimine. Üldiselt on Karmen rahulik ja väga kergelt närvi ei lähe.”

Karmeni sõnul on Jüri temaga võrreldes ikka eriti leebe ja rahulik: „Olen Jüri näinud vihasena nende aastate jooksul vaid kahel korral. Jüri on väga soe ja hea südamega mees.”

Perearst Karmen Jolleri kodu ja pere, Jüri Joller

Samuti hindab ta mehes seda, et pole asja, mida Jüri ei oskaks või valdaks: ”Pigem on nii, et kui on midagi, mida Jüri parandada ei oska, siis seda ongi võimatu ka meistril korda teha. Ka mulle endale pole haamri käes hoidmine või muud parandustööd võõrad. Tegelikult võikski öelda, et meie ühiseks suureks hobiks on pere ja kodu.”

Ka Jollerite Nõmmel asuv kahekorruseline eramaja on Jüri ehitatud, kus äsja lõppes värskenduskuur. „Viimase remondi ajal olin n-ö brigaadijuhatajaks mina. Palju on veel lõpetamata aga hakkab juba tasapisi ilmet võtma,” räägib Karmen. Pojad Mart (9) ja Aleksander (6) said oma toa kujundada täpselt nii, nagu soovisid.

"Vanem poeg Mart tahab saada robootika­inseneriks, tema tuba on teadust täis. Ta on olnud väikesest peale suur teadushuviline ja tema lemmiktegevuseks on erinevad teaduskatsed. Noorem poeg on aga tugeva ilu- ja kunstimeelega. Tema tehtud joonistused ja maalid on ta toa seintel aukohal," tutvustab perenaine poegade tegemisi.

Eriolukorra ajal on suur osa perest olnud kodutööl ja distantsõppel. Poisid on selle aastaga väga palju iseseisvunud: „Saavad söögi tegemisega ise hakkama ja isegi eksperimenteerivad juba köögis. Kui Mart Zoomis koolitunnis on, siis Aleksander toimetab temaga samas toas ja kuulab ka õpetajat. Talle väga meeldib.”

Jüri on olnud Karmenile suurimaks toeks, kui saatus on neile uskumatuid raskusi ja väljakutseid teele veeretanud. „Kindlasti on ka suhtes olnud ümbritsevatest pingetest tingituna keerulisemaid aegu, aga oleme neist ühtsemana ja tugevamana välja tulnud,” tõdeb Karmen.

Jaga
Kommentaarid