Helirežissöör Kristo Kotkas avaldas Lea Dali Lioni viimase laulu Soundcloudis ja jagas seda Facebookis. "Lea lahkus meie seast ilmselgelt ja ebaausalt liiga vara. Tal jäi kindlasti väga palju asju tegemata, eriti muusikat välja andmata, mida ta oli sahtlisse kirjutanud. Minu käes on üks lugu, mille ta tegi lõpuni, kuid minu teada ei andnud ta seda avalikult välja, kuid kuulates selle loo sõnumit tundsin, et see lugu peaks ikkagi ilmuma, mitte jääma igaveseks peitu," kirjutas Kotkas.

2013. aasta juunis sai Lea rinnavähidiagnoosi. Edasine ravi toimus Saksamaal, Frankfurdi lähedal asuvas erakliinikus, mille vahet käis Lea järgmise kaheksa kuu jooksul korduvalt. Põhjus polnud see, et Lea ei usalda Eesti arste, vaid kodumaal olid uuringute järjekorrad tema sõnul liiga pikad. „See ravi oli kuus tsüklit keemiaravi, siis operatsioon, mille käigus eemaldatakse olemasolevad kasvajad ja siis kiiritus,” rääkis ta tollal.

Kumbagi rinda Leal ei eemaldatud. „Siin mulle pakuti raviks kaheksat keemiatsüklit. Ja peale kahte esimest tsüklit oleks nad eemaldanud mõlemad rinnad, pluss lümfisõlmed,” rääkis Lea tookord. Tavameditsiinil lasi Lea vähiprotsessi sekkuda vaid ühel põhjusel: „Sellepärast, et mul on kaks väikest last. Ei saa riskida!”

Jaga
Kommentaarid