Tema vend kirjutas, et ta "tundis rahu", kuigi oli pikalt haige olnud, vahendas BBC.

Dukakisel oli meelelahutusmaailmas pikka ja värvikas karjäär, nii ekraanil kui selle taga. Aga viiekümnendates tegi ta kaasa mitmed hitiks kujunenud romantilises komöödias, mille hulka kuulus ka Cheri ema roll "Moonstuckis".

Kaheksakümnendate lõpus alanud edukasse perioodi jäid ka filmid "Steel Magnolias", "Working Girl" ning "Look Who's Talking".

"Minu armas õde, Olympia Dukakis, suri täna hommikul New York Citys," kirjutas näitlejanna vend Apollo Dukakis Facebooki. "Pärast mitmeid kuid halvenevat tervist tunneb ta viimaks rahu ja on oma kalli abikaasa Louisiga."

Olympia Dukakis sündis 1931. aastal Lowelli linnas Massachusettsi osariigis. Tema vanemad olid Kreeka immigrandid. Olympia nõbu Michael oli demokraatide presidendikandidaat, kaotades valimised lõpuks George HW Bushile.

Dukakis õppis lavakunsti Bostoni ülikoolis ning kolis 1950. aastatel New Yorki. Ta tegi kaasa mitmetes Brodway ja sellest eemal lavastustes, lavastas nii mõnegi ja töötas ka õpetajana.

1961. aastal kohtas ta näitleja-produtsent Louis Zorichit. Dukakis oli juba valitud mängima ühes näidendis abielunaist ning Louis kandideeris tema abikaasa rollile. Louis valituks ei saanud, aga nad abiellusid päriselt vaid aasta hiljem.

Dukakisel oli mitmeid suuremaid ja väiksemaid rolle nii suurel kui väikesel ekraanil, aga 1987. aasta film "Moonstuck" tõi talle parima naiskõrvalosatäitja Oscari ning temast sai tuntud nimi.

Kuigi Dukakis oli auhinna ja tunnustuse eest tänulik, imestas ta natuke Oscari võitmise üle, kuna ei tundnud ise, et see oleks olnud tema parim rollisooritus.

Dukakis oli kolmel korral nomineeritud ka Emmyle oma teletöö eest ja seda sarjades "Lucky Day" (1991), "More Tales of the City" (1998) ja "Joan of Arc" (1999).

Meenutades hiljutises intervjuus oma karjääri, sõnas Olympia Dukakis, et meelelahutusmaailmas on olukord naiste ja vähemuste jaoks paremaks muutumas. "Rohkem naisi töötab lavastajana ning teevad suuri otsuseid ja see on hea. Olen õnnelik, et olen elanud piisavalt kaua, et seda muutust näha," ütles ta.