Rannap tõdes, et mitte ainult kuulaja ja mitte ainult suvel ei taheta kuulda neid samu vanu lugusid. "Ka kontserdikorraldajad ja esitajad tahavad ainult vanu laule. Keegi ei taha uutest lugudest kuuldagi," ütles ta saates "Hommik Anuga".

Ta lisas, et kui kogu aeg esitada vanu lugusid, siis tekib küsimus, et kuhu panna oma loominguline energia. "Ma kirjutan uusi ka, aga sahtlisse, aga suunan kogu oma loomingulise energia vanade ümberseadmisesse."

Tänavu täitub Rujal 50 aastat bändi asutamisest. Panuse eest Eesti muusikasse võitis Ruja selle aasta muusikaauhindadelt ka samanimelise auhinna.

Selle aja jooksul on rahva südamesse jõudnud mitteametlikuks Eesti hümniks nimetatud "Eesti muld ja Eesti süda" ning paljude muusikahuviliste lemmik "Suudlus läbi jäätnud klaasi". Viimane on üks väheseid laule, kus meloodia sündis enne teksti.

"Tavaliselt leidsin sõnad luuletekstidest või andsid luulejad ise neid mulle. Aga see tuli niisama klaveri taga improviseerides. Siis käisin Ott Arderile peale, et ta sellele sõnad teeks. Teda nõusse saada oli väga keeruline, sest ta elas boheemlase elu, aga pikkade pealekäimiste peale ma selle lõpuks kätte sain," meenutas Rannap Retro FM hommikuprogrammis jaanuari lõpus.

Rannap sõnas ka, et Arderil on oma versioon sellest, kuidas sõnad sündisid. Paljud soovisid temalt sõnu ja ühel hetkel oli ta paljudele "võlgu". Siis ta lõpetas kahe või kolme ajal pidutsemise, kirjutas sõnad kuuele laulule järjest ning "Suudlus läbi jäätunud klaasi" oli üks nendest. "Seda hästi ei usu," ütles Rannap, kuid tõdes, et Arderil tuli sõnade kirjutamine kergelt.

Tänapäevase muusikaga hoiab Rannapp end kursis tänu kaasalöömisele Eesti muusikaauhindade žüriis. Seal ta näeb suurt osa aasta jooksul loodud muusikast, seega ei ole nt nublu nimi talle sugugi võõras.