Finaalepisoodiga lõppeb esimene ENSV aasta ning Eestis algab Saksa aeg. Selleks episoodiks on kokku kutsutud mitmeid külalisnäitlejaid, organiseeritud suur massistseen ja isegi põlev nõukogude tank. "Kõige selle saime ellu viia tänu entusiastlikele fännidele," ütleb Sander.

"Saksa sõjaväe üle piiri tuleku filmisimegi õigetes paikades–Valgamaal. Kohal olid sõjaajaloo klubi FrontLine'i liikmed oma mundrites, nii et iga viimne kui detail on õige. Valga Militaarteemapark andis meile kasutada autentse tanki ja korraldas enne võtteid kõigile "sõduritele" kasarmus peo ja ööbimise. Palju Valga elanikke tulid vabatahtlikult metsavendadeks."

Lisaks juba nähtud külalisnäitlejatele nagu Eve Kivi ja Ott Lepland, löövad sarja lõpuepisoodides kaasa ka Kaisa Selde (proua Palusalu), Rain Tolk (härra Tamm) ning noored näitlejad Robin Kivirand ja Märten Männiste, kes on loonud juba rolle nii ekraanil kui laval. Kaks noormeest mängivad vendi Fred ja Sven Iset, kes on jäänud ajalukku kui koolipoisid, kes 1941. aasta hilissuvel heiskasid uuesti Pika Hermanni tippu sini-must-valge lipu. Fred Ise on ka ainus romaani ja sarja reaalne tegelane, kellega Sanderil on õnnestunud kohtuda.

"Härra Isega saime kokku New Yorgis, kui tähistati Eesti Vabariigi juubelit," räägib ta. "Kõrges vanuses gentleman oli väga terane ja andis mulle ka intervjuu. Ma isegi ei teadnud, et ta on üldse elavate kirjas – minu jaoks oli ta üks romaani tegelane!" Fred Ise lahkus siit ilmast kaks aastat tagasi.

Oma näitlejadebüüdi teeb ka EKRE aseesimees ja Euroopa Parlamendi Liige Jaak Madison, kes mängib metsavendade juhti. "Mulle oli tohutult huvitavaks väljekutseks osaleda selles põnevas
projektis," ütleb Madison. "See oli huvitav nii teema ajaloolise käsitluse tõttu kui ka võimaluse poolest panna end proovile näitlejana. Minu panus oli pisike, aga andis ettekujutuse sellest, mida pidid tundma 1941. aastal metsavennad, kes kaitsesid Eestit punaste okupantide eest ja kes nägid sakslastes tol ajal meie liitlasi."

Sanderi sõnul sai Madison rolliga tublisti hakkama. "Arvan, et poliitikukarjäär on tal siiski kindlam kui näitleja oma," lisab ta naljatades.

Lisaks lööb väikeses episoodis kaasa ka Valga endine vallavanem Ester Karuse, kellele Valga vallavolikogu eelmisel nädalal umbusaldust avaldas. Sanderi sõnul oli noor naispoliitik end ise väga stiilselt ja ajastutruult kostümeerinud – nagu kõik Valga vabatahtlikud.

Sarja finaalis saabub proua Kuke ellu ka tema esimene abikaasa, kakskümmend aastat surnuks peetud parun. "Aga kui te veel ei tea, milline meie tippnäitleja on selles rollis, siis jätan selle avastamisrõõmu täna õhtuks," ei taha Sander uue tegelase identiteeti veel paljastada.

Sarja metsavendade stseeni jaoks kirjutas Sander ka patriootliku laulu, mida sarjas esitab Andres Dvinjaninov. "FrontLine'i mehed juba küsisid mult noote ja sõnu. Vaatame, kas sellest saab hitt," muheleb Sander.