"Ma ei ole küll ilmaennustaja, aga ma arvan, et suvi ikkagi tuleb," sõnas Irja Lutsar R2 saates "Pulss". "Kui te nüüd küsite selle viiruse mõttes, siis positiivsed märgid on need, et see viirus on hooajaline, seda me oleme kogu maailmas näinud. Kindlasti suvehooajal nakatumine läheb allapoole," lisas ta, kuid ütles, et võimatu on prognoosida, kui palju täpselt nakatumine alla võib minna.

"Ma siiski tahan loota, et mingeid üritusi suvel saab teha," oli Lutsar lootusrikas, kuid ütles samas, et võrreldes möödunud aastaga oleme me paremas seisus nii vaktsiini kui ka läbipõdenute seisukohalt, kuid samas on muutujaid valemisse väga palju tulnud.

24. märtsil selgus, et Rammsteini kontsert lükkub koroona tõttu edasi. Rammstein andis oma Facebooki lehel teada, et koroonaviiruse tõttu lükkus nende Euroopa turnee edasi aastasse 2022. Rammstein esineb Tallinna Lauluväljakul 20. juulil 2022.

Rammsteini kodulehel seisab, et nad on edasilükkamise üle väga pettunud, kuid mõistetavatel põhjustel peavad seda tegema. Nad rõhutavad, et kõik ostetud piletid kehtivad ka uuel kuupäeval.

Viiendat korda ning võimsamalt kui kunagi varem Eestisse järgmisel suvel saabuv Rammstein suudab taas üllatada - uue show valguspark, püro- ja tuleefektide maht ületab saksa ansambli kõigi varasemate kontsertide produktsiooni keerulisust ja mastaapi. Kui paar aastat tagasi esineti Lauluväljakul suvefestivalide tuuri raames, siis seekord tullakse täiesti uue, üle kahetunnise showga, mille keskel on suur erikujuga lava.

Rammstein on vaieldamatu kvaliteedimärk. Pole just palju bände, kes oleks võimelised Baltikumis show'sid taas ja uuesti välja müüma ning seda juba pea, et kahekümne aasta jooksul. Rammsteini võib juba vabalt Eesti rahva lemmikbändiks pidada ning olla üsna kindel, et nende show'st Lauluväljakul saab 2022. aasta suve suurim ja meeldejäävaim välikontsert.

Samas loodab Viljandi folgi korraldaja, et nende üritus sel aastal toimub. Viljandi pärimusmuusika festivali meeskond töötab selle nimel, et korraldada juuli lõpus neli päeva kestev festival. Pärimuspeo täpne programm ja mastaap sõltub siiski olukorrast koroonarindel ning pannakse paika 15. juuniks.

Festivali pealik Ando Kiviberg kinnitab, et pidamata tänavune folk ei jää ning meeskond töötab nii variantidega a, b kui ka c. „Päris koht, päris muusika, päris inimesed – see on see, mida tahame südasuvises Viljandis pakkuda,“ sõnas Kiviberg. Ta avaldas lootust, et vaktsineerimisvõimaluse on selleks ajaks saanud kõik soovijad, nakatumisnäitajad on all ning festival pakub võimaluse turvaliselt kokku saada.

Tänavuse Viljandi pärimusmuusika festivali passid on välja müüdud. Päevapasside ja kontsertide üksikpiletite müük selgub, kui festivali programm ja lubatud mastaap on paigas.

XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival toimub 22.-25. juulini 2021 ning selle teemaks on kokkumäng.