Ratas kiidab oma Facebooki lehel eilset riigikogu kultuurikomisjoni otsust toetada riiklikult tähtsate kultuuriehitistena Tartu südalinna kultuurikeskust, Narva Kreenholmi kultuurikvartalit "Manufaktuur", Arvo Pärdi nimelist muusikamaja ning rahvusooper Estonia praeguse hoone juurdeehitust.

Postituse illustreerimiseks lisas Ratas fotod plaanitavatest muudatustest, ekslikult oli riigikogu esimees esilagu illustreerinud Estonia teatri laiendust rahvusooperi enda kahe aasta taguse aprillinaljaga.

Nüüdseks on Ratas viga märganud ja pildi ka oma postituses ära muutnud.

Jüri Ratase esialgne postitus

Pildil oli kunstlikult praegusele ooperi- ja balletiteatri maja katusele külge poogitud kõrge sammaste ja klaasseintega korrus, mis kergitab teatrimaja osa kontserdisaali omast pea poole kõrgemaks.

Tegelikult näeb praegune plaan ette, et laiendus tehakse teatrimaja taha, Pärnu maantee poolsele küljele. See oleks küll ühenduses praeguse teatrimajaga, kuid ei kerkiks sellest olulisemalt kõrgemaks.

Tallinna strateegiakeskuse juhtivekspert Ignar Fjuk rääkis eile Delfile, et tema ei ole sellise plaani poolt ning on koostanud ka memo, milles on välja toonud üheksa argumenti praeguse plaani vastu. Näiteks ei pea ta õigeks uue hoone ehitamist UNESCO Tallinna vanalinna muinsuskaitsealale ega tõika, et plaanitud hoone tuleks Tammsaare parki, mis on looduskaitse all.

Tallinna linn ei ole asjas veel ühtset seisukohta kujundanud.