Eile avaldati prints Philipi surmatunnistus, kus seisab kirjas, et prints suri kõrge ea tõttu, täpsemalt vanadusse. Antud tõekspidamise tegi Sir Huw Thomas, kes vastutab kuninglike liikmete tervise eest.

Väljendit vanadusse surema kasutatakse, kui patsient on üle 80 aasta ja kui doktor on eakat inimest ravinud juba pika perioodi jooksul. Prints Philipil ei tuvastatud ühtegi teist haigust või probleemi, mis oleks võinud põhjustada surma.

Tema kõrgeausus, kes oleks juunis saanud 100-aastaseks, oli pärast 2017. aastal kohustustest loobudes kimpus mitmete terviseprobleemidega. Näiteks olevat ta tervise pärast 2018. aastal järsult tühistanud traditsioonilisel Maundy koguduse jumalateenistusel osalemise. Samal aastal jättis ta vahele ka ülestõusmispühade jumalateenistused, sest talle tehti puusaliigese operatsioon.

2019. aastal sattus ta ootamatult autoõnnetusse, misjärel andis ta vabatahtlikult ära oma autojuhiload. Mullu detsembris hospitaliseeriti ta infektsiooni tõttu ning ta pidi pidi ta ühtekokku haiglas viibima 28 päeva. Nädal enne tema lahkumist käis ta ka oma südame tõttu väikesel operatsioonil.

Eelmisel kuul teatas Buckinghami palee: "Tema Majesteet teatab kurbusega oma armastatud abikaasa, Tema Kuningliku Kõrguse prints Philipi, Edinburghi hertsogi lahkumisest. Tema Kuninglik Kõrgus suri rahulikult reede hommikul Windsori lossis."