Eelmisel nädalavahetusel toimus Liverpoolis eksperimentaalne reivi, aga Hollandis on olukord palju tõsisem ning noored on just need, kes kõige enam haiglaravi vajavad, kirjutas BBC.

Mõned epidemioloogid vaidlevad, kas praegusel ajal on vastutustundlik lubada üle-Euroopa reisivaid fänne Hollandisse.

Kes võivad osaleda?

Artistid ja nende delegatsioon on lubatud iga esinemist jälgima koos 3500 fänniga. Piletid on saadaval vaid neile, kes ostis selle 2020 show jaoks ning laiemat müüki ei korraldata.

Kõik külastajad peavad ette näitama negatiivse koroonatesti ja see ei tohi olla vanem kui 24 tundi.

Delegatsioonid peavad olema oma "mullis", tohtides hotellist lahkuda vaid areenile proovideks, esinemisteks ning teisteks programmiga seotud tegevusteks.

Artistid võivad käia jalutamas või rattaga sõitmas, kui nad hoiavad rahvamassidest eemale ning jälgivad kohalikke koroonapiiranguid.

Praegu peavad kõik, kes lauluvõistluse jaoks Hollandisse reisivad, veetma viis päeva enne reisi isolatsioonis. Nad peavad enne lendu andma negatiivse koroonatesti. Kuna praegu kehtib reisipiirang Hollandisse riikidest väljaspool Euroopa liitu, siis peavad kõik ette näitama tagasilennu pileti ning kirja korraldajatelt.

Kui keegi nakatub, siis käivitub koroonaprotokoll. Kui artist jääb haigeks, siis kasutatakse show ajal varasemalt salvestatud klippi.

Rotterdamist asuv Ahoy areen täitub vaid 20 protsenti. Pealtvaatajad saavad jälgida kuute proovi ning kolme live-esinemist: kaks poolfinaali ja finaal.

"Mullid" pannakse ka paika, aga sellekohaseid detaile veel arutatakse. Ringi liikudes peavad inimesed kandma maske, aga mitte siis, kui nad omal kohal istuvad. Sel ajal ei kehti ka distantsi hoidmise kohustus.

Kuigi viimastel kuudel on Hollandis koroonasse nakatunute arv langenud, siis on kasvanud 0-39 ja 40-59 vanusegruppi jäävate inimeste arv, kes vajavad haiglaravi.

Mõned haiglad on teatanud, et nende intensiivravi osakonnad on täis, teised peavad rutiinsed tegevused edasi lükkama, et koroonahaigete eest hoolitseda.

Eurovisioni näol on tegu ühe suurima lauluvõistlusega kogu maailmas, mida jälgib enam kui 180 miljonit inimest enam kui 45 riigist. Möödunud aasta oli esimene kord, kui lauluvõistlus ära jäi, seega püüavad korraldajad anda endast kõik, et see kuidagi ikka toimuda saaks.