Oma imago poolest jäävad kuldgloobused alla vaid Oscaritele, aga korraldajaid on süüdistatud diskrimineerimises, kingituste vastuvõtmises ning mitmetes eetilistes eksimustes, kirjutas BBC.

Reformide hulka kuulub Hollywoodi välisajakirjanduse assotsiatsiooni (HFPA)liikmete suurendamine, kus pannakse rõhku mustanahalistele liikmetele, ning palgatakse ka mitmekesisuse nõunik.

Los Angeles Timesi poolt veebruaris avaldatud artiklis selgus, et mitte ükski liidu 87 liikmest, kes annavad nominentidele hääli, ei olnud mustanahalised.

Liit avaldab tulevikus kõikide hääli andvate liikmete nimed ning laiendab liikmesust välisajakirjanikele üle kogu USA, mitte vaid nendele, kes baseeruvad Californias.

Järgmise 18 kuu jooksul soovitakse liikmete arvu suurendada 50 protsendi võrra. Liikmetel on keelatud edaspidi võtta vastu kingitusi filmistuudiotelt.

LA Times avaldas, et Netflix lennutas HFPA liikmed Pariisi, et saada toetust enda komöödiale "Emily in Paris". Ja sari teeniski tänavustel auhindadel kaks nominatsiooni.

Pärast LA Timesi lugu ähvardasid enam kui sada avalike suhete firmat, kes erinevate Hollywoodi staaridega koostööd teevad, boikoteerida HFPA-d, kuid muudatusi läbi ei viida.

Nad süüdistasid liitud diskrimineerimises, ebaprofessionaalsuses, ebaeetilises käitumises ning majanduslikus korruptsioonis.

Eelmisel kuul genereeriti veel pealkirju, kui HFPA heitis enda liikmete hulgast välja endise presidendi, kes jagas Black Lives Matter liikumise suunas kriitilist artiklit.

Viiel korral kuldgloobuseid juhtinud Ricky Gervais on auhinnagala monoloogi ajal ka ise välja toonud, et välisajakirjanike liidu liikmed võtavad stuudiotelt ja filmidelt vastu kingitusi.