Kuigi Elleni jutusaade on olnud ülimalt edukas viimased kaks kümnendit ja võitnud mitmeid Emmysid, siis sel hooajal on naine kaotanud üle miljoni vaataja.

Saate reiting hakkas vaikselt kukkuma pärast seda, kui eelmisel suvel tulid avalikuks saatemeeskonna väärkohtlemine telestaari poolt. Mitmed Elleni jaoks töötanud inimesed väitsid, et naine on aastate jooksul neid alavääristanud, kiusanud ja esile kerkisid ka rassismiprobleemid. Saate produtsente süüdistati ka alluvate seksuaalses väärkohtlemises.

Lisaks võtsid sotsiaal- ja tavameedias sõna paljud kuulsad meelelahutajad, kes samuti kinnitasid, et Ellen on kaamera taga hoopis teine inimene kui selle ees.

Üks paljudest on Dakota Johnson, kes on kõige enam tuntud filmitriloogiast "50 halli varjundit".

31-aastasest näitlejannast sai interneti sensatsioon, kui ta 2019. aastal Elleniga vastamisi läks. Selles intervjuus püüdis saatejuht näitlejannalt välja pressida, miks teda ei olnud tema sünnipäevale kutsutud. Dakota Johnson aga kutsus saatejuhti valetajaks ning ütles, et Ellen oli kutsutud küll.

Ellen püüdis piinlikku olukorda päästa, küsides oma assistendilt, kas ta tõepoolest sai kutse. Assistent vastas jaatavalt, mille peale Ellen vastas, et ju siis teda ei olnud sünnipäeval lihtsalt linnas.

Elleni jutusaade lõpetab 19. hooajaga 2022. aastal.