Peamiselt olid Harry kriitikanooled suunatud tema isale Charlesile, kes poja arvates tegi talle ja prints Williamile täpselt seda, mida kuninganna Elizabeth ll ja prints Philip talle tegid. Seetõttu otsustaski Harry, et tema perekond peab kolima USAsse.

Rääkides lapsepõlvest ja rasketest kasvatusmeetoditest, tõdes prints, et probleeme antakse edasi ühelt põlvkonnalt teisele. "Seal on palju geneetilist valu ja kannatusi, mis kanduvad kogu aeg edasi, nii et me peaksime vanematena tegema kõik endast oleneva, et proovida öelda: "Tahan veenduda, et see, mis juhtus minuga, ei juhtu sinuga."

"Ja siin ma olen, kolisin kogu oma perega USAsse, kuigi see polnud üldse plaanis. Mõnikord peate tegema otsuseid ja seadma oma pere ja oma vaimse tervise esikohale," arvab prints.

Harry läks isegi nii kaugele, et hakkas intervjuu jooksul võrdlema kuninglikus perekonnas olemist loomaaias elamisega ning hittfilmi "The Truman Showga", kus peategelane elab enda teadmata tõsieluseriaalis. Oma nooruspõlve suurt pidutsemistungi põhjendas Harry sellega, et tal olid lapseeas tekkinud traumad.