33-aastane šoti näitleja on talle esitatud süüdistusi eitanud ning enda selgituse kohaselt vaid aitas naist, kui ta haigeks jäi, kirjutas BBC.

Kuid vandekohtule öeldi, et mehe DNA leiti naise aluspesu seest.

Kohtunik Tom Hughes ütles: "Kohus peab näitama, et naised saavad koduse vägivalla vastu kaitset. Sinu sooritatud tegu valmistas noorele naisele suurt valu. Ta ei tundnud end hästi ja arvas, et teda on õhtu jooksul mürgitatud. Vandekohus nõustus, et sa saatsid selle julma kuriteo toime ning ainuõige karistus on vangla."

Kevin Guthrie, kes tegi kaasa ka sarjad "Sunshine on Leith" ning "Fantastiliste elukate" filmides, mõisteti neli päeva kestnud kohtulahingu järel vangi. Lisaks kanti ta nimi ka seksuaalkurjategijate nimistusse.

Kuritegu toimus 30. septembril 2017 kaasnäitleja Scott Reidi korteris. 29-aastane naine pidi meestega Glasgow baaris kohtuma, aga Reid sai kõne taksojuhilt, kes ütles, et nad peavad naisele järgi tulema, sest ta tundus haiglane.

Reid ja Guthrie aitas naise korterisse ja panid ta voodisse. Kohtus öeldi, et Reid helistas kiirabisse ning jättis Guthrie naisega üksi voodisse, et olla kindel, et temaga on kõik korras.

Ohver rääkis kohtus: "Ma tundsin, kuidas minu ülakeha üles tõsteti ja rinnahoidja alla tõmmati. Guthrie näperdas teda natuke ja siis vägistas ta.

Guthrie sooritas veel kaks seksualakti ja siis suudles teda suule. Mees lõpetas alles siis, kui Scott Reid tagasi tuppa tuli.