Sussexi hertsog Harryt tabas järjekordne tagasilöök. Nimelt kurtis ta raadiosaates selle üle, et ta ei mõista täielikult USA põhiseadust.

Hetkel, mil prints Harry rääkis Dax Shepardi podcast'is elust Los Angeleses, oma perekonnast ja tulevikuplaanidest, ütles ta kõigele eelnevale ka järgmist: "Mul on nii palju, mida ma tahaks öelda Ameerika Ühendriikide põhiseaduse esimese paranduse kohta. Ma proovin seda mõista, aga see on hullumeelne. Ma ei taha lähemalt hakata arutlema põhiseaduse üle, kuna tegu on suure teemaga. Pärast lühikest aega siinelamist ma ei mõista seda täielikult.

Üks endast välja läinud ameeriklane kirjutas seepeale sotsiaalmeedias: "Kui tal on probleem meie põhiseadusega, siis koligu tagasi Suurbritanniasse." Teine lisab omalt poolt: "Kao Ameerikast minema!"

Texase kongressi liige Dan Crewnshaw vastas Harry kriitikale ja lisas: "Ma just kahekordistasin seepeale iseseisvuspäeva suurust."

Ameerika Ühendriikide põhiseaduse esimene parandus kaitseb mitmeid põhivabadusi ja -õigusi USAs. See hõlmab nii usu-, sõna-, pressi-, meeleavaldus- ja petitsioonivabadust.