Grodin suri teisipäeval oma kodus Wiltoni linnas Connecticutis, vahendab BBC.

Näitleja poja Nicholase sõnul oli näitleja surma põhjuseks luuüdivähk.

Kuiva huumori poolest tuntud Grodin oli tuntud Hollywoodi komöödiates ja USA jutusaadetes.

Näitlejat on sotsiaalmeedias ka juba meenutama hakatud. Koomik Steve Martin kirjutas Twitterisse, et Grodin oli üks naljakamaid inimesi, keda ta kunagi kohanud.

Sündinud Pittsburghis Pennsylvania osariigis läks Grodon Miami ülikooli õppima, kuid otsustas kooli pooleli jätta, et näitlejana karjääri teha.

Tema otsus tasus ära kuuekümnendatel, kui ta hakkas saama rolle Broadwayl, kaasaarvatud "Tchin-Tchin" debüütlavastuses, mille peaosas oli Anthony Quinn.

Peagi liikus ta edasi tele- ja filmimaailma, tehes kaasa 1968. aasta psühholoogilises õudusfilmis "Rosemary's Baby", mille kirjutas ja lavastas Roman Polanski.

Aga seitsmekümnendad oli periood, kus tema karjääri tegi tõelise hüppe. Grodin tegi kaasa komöödiates "Catch-22" (1970) ja "The Heartbreak Kid" (1972), mis tegi temast ühe enim nõutud komöödianäitleja.

Oma rolli eest filmis "The Heartbreak Kid" nomineeriti ta parima näitleja kategoorias ka Kuldgloobusele.

Eestlased aga teavad Charles Grodini kõige enam ka siinses televisioonis näidatud perefilmist "Beethoven" (1992), kus ta mängib kergelt ärrituvat pereisa, kes peab tegelema pidevalt õnnetustesse sattuva kohmaka koeraga.